Leuk! Thierry Baudet organiseert een Twitter-spelletje: 'Wat is het eerstvolgende land dat uit Marrakesh stapt?'

Geen categorienov 04 2018, 20:00
Er zijn vier opties.
Thierry Baudet heeft door dat er ongetwijfeld nog veel meer landen zijn die spoedig zullen aankondigen dat ze het Verdrag van Marrakesh toch maar niet steunen. Daarom heeft hij een leuke peiling op Twitter gezet met de vraag: "Wat is het eerstvolgende land dat het desastreuze migratiepact van Marrakesh nu NIET gaat tekenen?"
De mogelijkheden zijn: Italië, Zwitserland, Noorwegen en Israël.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1058871632750698497
Toen ik de peiling voorbij zag komen was de tussenstand als volgt:
Screen Shot 2018-11-04 at 20.52.37
Op het moment van schrijven was de score dus 64% voor Italië, 21% voor Zwitserland, 9% voor Israël, en 6% voor Noorwegen. Met andere woorden, Italië is veruit de meest 'populaire' optie.
Heel gek is dat niet, aangezien dat land tegenwoordig geleid wordt door een coalitie met Lega Nord, zeg maar de Italiaanse versie van onze eigen PVV. Als zij het voor gezien houden zou dat verder weinig mensen verbazen.
Aan de andere kant ging mijn eigen stem naar Zwitserland. De Zwitsers zijn de afgelopen jaren steeds strenger geworden op het gebied van immigratie en integratie (zoals een verbod op de bouw van minaretten bij moskeeën, bijvoorbeeld), en daarnaast bewaken ze hun onafhankelijkheid al eeuwenlang op bijzonder fanatieke wijze. Het zou dus zeker typisch Zwitsers zijn om aan te kondigen dat het Verdrag in de prullenbak gegooid wordt.
Hoe dan ook, een interessante vraag natuurlijk. En het meest interessante aspect ervan? Geen mens die het Verdrag ook nog maar een beetje serieus neemt. De enigen die zich eraan gebonden voelen zijn de landen die tóch al akkoord gingen met onbeperkte immigratie vanuit het Midden-Oosten en Afrika. Hadden ze daar nou echt een nieuw verdrag voor nodig?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten