Levensgevaarlijk ISIS maakt zelfrijdende bom-auto. Binnenkort in Europa...?

Geen categoriejan 06 2016, 17:00
Dat ze bij ISIS knettergek zijn, wist je waarschijnlijk al. Dat ze in staat zijn dat te combineren met technologische hoogstandjes is waarschijnlijk nieuws...
Bij ISIS doen ze doorgaans niet zo moeilijk. Als je niet meewerkt, word je onthoofd of doodgeschoten. Gewoon met een scherp mes of een roestige kalashnikov. Barbaars, maar eenvoudig.
Aan die dagen komt nu wellicht een einde, want ISIS is bezig met het ontwikkelen van zelfsturende bom-auto's. Geheel zonder zelfmoordterrorist kunnen deze voertuigen dan naar een plek rijden die geschikt is geacht voor een aanslag, en daar tot ontploffen gebracht worden. De techniek ziet er ronduit griezelig uit:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/01/George.mp4"][/video]
De auto is ontwikkeld op de "technische universiteit" van de terroristische beweging, en bevindt zich in de terreurhoofdstad Raqqa.
Maar om het nog een tikkeltje bizarder te maken, heeft ISIS ook iets bedacht om de auto minder op te laten vallen in het verkeer. Een voertuig zonder bestuurder trekt namelijk een hoop bekijks, dus daar moet iets op gevonden worden. Een paspop wordt aangezocht om te dienen als 'chauffeur':
vlcsnap-2016-01-06-16h16m28s246
In de ogen krijgt de pop heuse lasers, en binnenin het plastic lichaam komt een thermostaat. Zo geeft de mannequin 'lichaamswarmte' af, waardoor hittesensoren om de tuin worden geleid.
Momenteel is ISIS technisch aangelegde jihadisten uit onder meer Egypte en Pakistan aan het leren hoe je zo'n volledig automatische bomauto zelf in elkaar sleutelt. Het doel is uiteindelijk om het door ISIS-cellen over de hele wereld te kunnen laten nabouwen.
Binnenkort dus een aanslag met zo'n auto in Europa? We kunnen het helaas niet uitsluiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten