Tijdens optreden bij The Voice breekt meisje in tranen uit. Dan horen de juryleden dat ze uit Syrië komt...

Tijdens optreden bij The Voice breekt meisje in tranen uit. Dan horen de juryleden dat ze uit Syrië komt...

Het werd een emotionele situatie bij The Voice Kids, toen ineens een meisje uit Syrië het podium betrad.

Normaalgesproken is het bij The Voice altijd een feestje. Succesvolle zangers vieren dat zij doormogen. Minder succesvolle kandidaten zijn desalniettemin blij dat ze kans hebben gekregen ooit voor een groot publiek op te treden.. maar één optreden enkele dagen geleden maakte een hoop tranen los.

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/01/MBCTheVoiceKids.mp4"][/video]

Tijdens het optreden zingt de 9-jarige Ghena Bou Hemdan een bekend liedje over de burgeroorlog in Libanon. Het heet ‘Atouna Ettofouli.’ En dat betekent zoveel als: 'Geef ons een kindertijd' Ondanks haar jonge leeftijd heeft het meisje de stem van een nachtegaaltje, en weet ze al snel bewondering van de jury los te weken. Maar na pakweg een minuut stopt ze ineens, en begint ze zachtjes te snikken:

vlcsnap-2016-01-06-16h40m16s189

Wat blijkt nu? Ghena treedt dan wel op in Libanon, maar ze komt zelf uit Syrië. Teksten over een burgeroorlog gaan het jonge meisje dus nauw aan het hart. Ze heeft het zelf allemaal gezien en meegemaakt in één van de meest vreselijke conflicten van dit moment..

Gelukkig laat jurylid Nancy Ajram de verdrietige Ghena niet zitten. Ze klimt zelf het podium op, en troost het jonge kindje. Samen maken ze vervolgens het emotionele liedje af. Ghena krijgt de beste troost die er maar is!

Ghena is nu door naar de volgende ronde, en voor haar lonkt nu een toekomst als zangeres. Veel andere kinderen uit Syrië zijn echter lang niet zo gelukkig. Het filmpje wordt door veel mensen dan ook gedeeld op social media, samen met oproepen tot vrede en verdraagzaamheid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties