Tijdens optreden bij The Voice breekt meisje in tranen uit. Dan horen de juryleden dat ze uit Syrië komt...

Geen categoriejan 06 2016, 19:00
Het werd een emotionele situatie bij The Voice Kids, toen ineens een meisje uit Syrië het podium betrad.
Normaalgesproken is het bij The Voice altijd een feestje. Succesvolle zangers vieren dat zij doormogen. Minder succesvolle kandidaten zijn desalniettemin blij dat ze kans hebben gekregen ooit voor een groot publiek op te treden.. maar één optreden enkele dagen geleden maakte een hoop tranen los.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/01/MBCTheVoiceKids.mp4"][/video]
Tijdens het optreden zingt de 9-jarige Ghena Bou Hemdan een bekend liedje over de burgeroorlog in Libanon. Het heet ‘Atouna Ettofouli.’ En dat betekent zoveel als: 'Geef ons een kindertijd' Ondanks haar jonge leeftijd heeft het meisje de stem van een nachtegaaltje, en weet ze al snel bewondering van de jury los te weken. Maar na pakweg een minuut stopt ze ineens, en begint ze zachtjes te snikken:
vlcsnap-2016-01-06-16h40m16s189
Wat blijkt nu? Ghena treedt dan wel op in Libanon, maar ze komt zelf uit Syrië. Teksten over een burgeroorlog gaan het jonge meisje dus nauw aan het hart. Ze heeft het zelf allemaal gezien en meegemaakt in één van de meest vreselijke conflicten van dit moment..
Gelukkig laat jurylid Nancy Ajram de verdrietige Ghena niet zitten. Ze klimt zelf het podium op, en troost het jonge kindje. Samen maken ze vervolgens het emotionele liedje af. Ghena krijgt de beste troost die er maar is!
Ghena is nu door naar de volgende ronde, en voor haar lonkt nu een toekomst als zangeres. Veel andere kinderen uit Syrië zijn echter lang niet zo gelukkig. Het filmpje wordt door veel mensen dan ook gedeeld op social media, samen met oproepen tot vrede en verdraagzaamheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten