Libanese televisie maakt zelfmoordterroristen belachelijk

Geen categoriesep 11 2014, 12:44
In Libanon hebben ze niet al te veel respect voor zelfmoordterroristen.
Je verwacht het niet, maar blijkbaar zijn er nog steeds flink wat moedige mensen in het Midden-Oosten die zich niet alleen verzetten tegen de Radicale Islam, maar die extremisten zelfs belachelijk durven te maken.
Zo zond de Libanese televisie onlangs dit filmpje uit waarin een zelfmoordterrorist keihard wordt uitgelachen. Ze maken grappen over zijn naïviteit, zijn geloof (maagden in het hiernamaals), zijn simplistische denkbeelden, en zelfs over zijn uiterlijk.
Het verhaal begint als volgt: een mooie jongedame staat voor een overheidsgebouw (of iets dergelijks). Ze is aan het bellen met een contactpersoon en vertelt hem dat ze klaar staat om in te grijpen. Geen zorgen, ze zal de zelfmoordterrorist die eraan komt opvangen.
Vervolgens komt de extremist inderdaad opdagen. Het is een vrij oude man met een dikke pens, en een vreselijk lange (vieze) baard. "Ga aan de kant," schreeuwt hij, "ik ga het gebouw opblazen, zeg met de dienaars van satan!" In plaats van weg te rennen kijkt de mooie jongedame de oude opa sexy aan, en legt ze hem uit dat ze een zogenaamde houri is - één van de 72 maagden die islamitische terroristen zouden opwachten in de hemel.
Ze is naar de aarde gekomen, zegt ze tegen de stomverbaasde idioot, om hem te waarschuwen: zelfmoordterroristen hebben het namelijk maar wat lastig in het paradijs. Doordat ze zich opblazen vernietigen ze hun hele lichaam. "Weet je hoe moeilijk het is om je broek uit te doen als je geen handen meer hebt?" vraagt ze.
De man reageert geschokt - daar had hij nog nooit over nagedacht. Wat een goed punt heeft de houri daar zeg! "Wat moet ik dan doen," vraagt de extremist? De houri legt uit: leg je zelfmoordbomriem (wat een woord) af en ga mee naar een appartement waar al je houries op je wachten. 
Osama bin Stupido doet dat onmiddellijk, maar krijgt opeens een pistool in zijn nek gedrukt; of hij wil meekomen.
Het is niet alleen moedig van de programmamakers dat ze dit soort filmpjes maken, maar het is vooral ook buitengewoon belangrijk dat het gebeurt. Er is geen machtiger wapen dan humor. Als je de reputatie van de vijand echt wil beschadigen moet je continu grappen maken over hem en zijn denkbeelden. Humor neemt de angst weg en legt de idiotie bloot van radicale ideologieën.
Hier is de video:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten