Zie hoe gestolen baby olifantje na drie jaar herenigd wordt met zijn moeder

Geen categorieapr 05 2015, 14:00
Deze video zal je hart doen smelten. Na drie jaar slavenarbeid onmoette een olifantenjong z'n moeder weer. En dit is wat er vervolgens gebeurde.
Het gebeurt niet iedere dag dat een circusexploitant zo goed is om na enkele jaren trouwe dienst een olifant weer terug te geven aan de natuur. Toch overkwam het MeBai: na jarenlang toeristen te hebben gedragen werd het de jonge viervoeter allemaal teveel en was het duidelijk dat een goedbetaald leven in de commercie niks was voor het jonge beest.
Maar ja, wat doe je met een olifant als je er vanaf wil? Verzorgingstehuizen zijn er alleen voor mensen. Gelukkig had MeBai's eigenaar een briljante oplossing: de moeder van het dier - Mae Yui - bleek nog in leven, en in goede gezondheid. Ze leefde in een reservaat. Het bleek gelukkig mogelijk MeBai ook naar dit reservaat over te brengen, alwaar het vanwege de schier oneindige oppervlakte enkele weken duurde voordat moeder en dochter elkaar gevonden hebben.
Uiteindelijk lukte dat, en gelukkig voor ons zijn van dat mooie en ontroerende moment filmopnamen gemaakt:
https://www.youtube.com/watch?v=YslTuEvudfU
De twee leven nu schouder en schouder en laten zich nooit meer uit elkaar spelen - niet door de natuur, en niet door circuseigenaren.
En zoals het een goed verhaal over olifanten betaamt: toen kwam er een exemplaar met een grote snuit, en die blies in één keer dit verhaaltje uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten