shutterstock 752947078

'Links' ABC News mengt zich in politieke strijd tegen Trump en lekt bizarre geluidsopname

Geen categoriejan 26 2020, 13:11
De Amerikaanse nieuwszender ABC News lekte vandaag een geluidsopname waarop Donald Trump te horen is. In die geluidsopname roept Trump op tot het terugroepen van Marie Yovanovitch, de voormalige VS-ambassadeur in Oekraïne. Is dit het zoveelste 'bewijs' van het onvermogen van Trump, of tracht ook ABC News nu ongegeneerd campagne te voeren voor de Democraten?
Het is bekend dat journalisten in de Verenigde Staten vaak veel transparanter uitkomen voor hun politieke kleur dan dat we gewend zijn in West-Europa. Nieuwszender ABC News stelt het echter nog veel helderder en is openlijk een campagne tegenover Donald Trump begonnen. Het nieuwste wapenfeit van de machtige Amerikaanse televisieomroep is een uitgelekte geluidsopname waarop lasterlijke uitspraken van Trump te horen zouden zijn.
Volgens de Democraten is Donald Trump staatsgevaarlijk en moet hij daarom worden afgezet:

"Jullie weten dat jullie er niet op kunnen vertrouwen dat deze president doet wat juist is voor het land. Jullie kunnen er enkel op vertrouwen dat deze president doet wat juist is voor Donald Trump."

Omroep ABC blijft echter strijdvaardig in hun journalistieke strijd tegenover Donald Trump. Een uitgelichte tweet van ABC verduidelijkt dat nog eens:
Elizabeth Warren is een Amerikaans hoogleraar en politica van de Democratische Partij. Momenteel bekleed ze in Massachusetts de functie als senator. Op 9 februari jl. bevestigde Warren dat ze het namens de Democraten op zal nemen tegenover Donald Trump om zodoende de eerste vrouwelijke president ooit van de Verenigde Staten te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten