Links college Utrecht strooit met belastinggeld voor nieuwjaarsfeest

Links college Utrecht strooit met belastinggeld voor nieuwjaarsfeest

80.000 euro voor een paar drankjes.

Hoe herken je een links nieuwjaarsfeestje? Door de grote hoeveelheid belastinggeld die wordt verbrast om maar liefst twéé speciale feestjes te kunnen geven: een voor de ambtenaren en een voor de ambtenaren plus de rest van Utrecht.

Het Utrechtse college van VVD, D66, SP en GroenLinks geeft in totaal een bedrag van 80.000 euro uit aan nieuwjaarsrecepties:

Het borrelbudget voor de nieuwjaarsreceptie bedraagt 60.000 euro. De fuif vindt vanavond plaats in het gloednieuwe Stadskantoor naast station Utrecht Centraal. Burgemeester Jan van Zanen (VVD) spreekt zo’n duizend genodigden toe en er zijn optredens van studentenorkesten.

Eerder vandaag was er al een ambtenarenreceptie met een feestbegroting van 20.000 euro.

Vorig jaar was de receptie van Utrecht 5.000 euro goedkoper dan dit jaar. Hoe krijgen ze het voor elkaar? Terwijl honderdduizenden Nederlanders werkloos zijn en de eindjes maar amper aan elkaar kunnen knopen, geven ze in Utrecht een enorm duur feest van uw en mijn belastingcenten.

Ik hoor sommige lezers al klagen. De VVD is niet links, dus het is geen links college. Dat is onzin, want de VVD gedraagt zich in dit geval wél links. Geen fatsoenlijke rechtse partij zou akkoord moeten gaan met zo'n enorm bedrag voor een paar borrels op nieuwjaarsrecepties waar de gemiddelde inwoner toch niet op komt dagen, omdat die wel iets beters te doen heeft, zoals werken om brood op de plank te krijgen en, ja, de belastingen te kunnen betalen.

Dat het ook anders kan, bewijzen Amsterdam en Rotterdam: in de hoofdstad is geen cent uitgegeven aan een nieuwjaarsreceptie omdat er particuliere sponsors zijn gevonden (lezen jullie mee, wethouders van Utrecht)? Rotterdam geeft slechts 10.000 euro uit. Zo kan het dus ook. Waar is in hemelsnaam het fatsoen gebleven?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties