Links wil een machtsblok vormen

Geen categorienov 06 2010, 14:20
Kijk eens, dit is nog eens goed nieuws:

GroenLinks- leider Femke Halsema en PvdA- leider Job Cohen hebben in oktober vertrouwelijke gesprekken gevoerd over vergaande politieke samenwerking tussen hun partijen.

In de toekomst zou dat moeten kunnen leiden tot een permanente politieke alliantie, waar mogelijk ook D66 en SP aan deelnemen. Dat bevestigt PvdA-partijvoorzitter Liliane Ploumen, die met GroenLinks partijvoorzitter Henk Nijhof bij de gesprekken betrokken is. Ook Halsema, die het initiatief nam, bevestigt de gesprekken.

Wat mij betreft is dit een buitengewoon positieve ontwikkeling. Laat rechts hetzelfde maar doen: blokvorming is goed voor Nederland. Het geeft kiezers een échte keuze. Geen halfbakken, doe-niets kabinetten meer. Wat wil je? Een linkse regering, of een rechtse? Één die het individu voorop zet, of één die uitgaat van groepen? Wil je in staat zijn om je leven in te richten zoals jij denkt dat het moet, of heb je liever dat de overheid alles voor je regelt? Wil je dat mensen voor zichzelf zorgen, of wil je dat een groot deel van de bevolking de hele dag met de afstandbediening in de hand voor de TV kan hangen terwijl jij je elke dag weer uit de naad werkt?
Nederland kan wel wat polarisatie gebruiken. Als links dit nu doorzet - ik moet dat trouwens nog zien; de PvdA heeft bijvoorbeeld absoluut niet veel op met de SP - moet rechts wel volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten