Rekenen met socialisten

Geen categorienov 06 2010, 15:15
DDS-1 wil €200 miljoen per jaar bezuinigen op de publieke omroep en dus is laatstgenoemde boos. Want u weet hoe socialisten zijn: met van belastingbetalers gestolen geld staatsomroepje spelen, ondanks dat een staatsomroep net zo overbodig en ongewenst is als een staatskrant, daar is geen bezwaar tegen, maar waag het niet om aan het geld van de socialisten zelf te komen. Want dan gaan ze campagne voeren. Met bijvoorbaat kansloze tegenvoorstellen bijvoorbeeld. Maar ook, in de beste socialistische traditie: met propaganda!
Het NCRV-programma Altijd Wat rekent voor hoeveel de staatsomroep kost: €0,25...o ja, per huishouden, per dag. Wat een innovatieve manier om staatsuitgaven weer te geven. Je deelt jouw interpretatie van de totale uitgaven gewoon door het aantal huishoudens (bijna 7,5 miljoen) en dan nog eens door het aantal dagen in een jaar (365), oftewel je deelt het totaalbedrag door 2,7 miljard, en dan ineens blijft er nauwelijks geld over. Geniaal! Dat door nooit eerder iemand op gekomen is.
Eén klein kritiekpuntje: het slaat nergens op. De kosten van de staatsomroep op deze manier weergeven is onzinnig. Nederlanders hebben geen abonnement op de publieke omroep om de eenvoudige reden dat ze nooit een lidmaatschapsformulier hebben ingevuld: het wordt iedereen verplicht om mee te betalen, op straffe van ruzie met de Belastingdienst en, voor wie volhardt, gevangenisstraf. Het is ook niet waar dat het elk huishouden €0,25 per dag kost; sommige huishoudens kost het niets en andere huishoudens, die wél (veel) belasting betalen, kost het aanzienlijk meer. Je zou heel eenvoudig elke overheidsuitgave op deze manier kunnen bagatelliseren. Dus ook de rechtse hobby's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten