Linkse jodenhaters: "Joden hebben het erg gemakkelijk gemaakt om gehaat te worden"

Linkse jodenhaters: "Joden hebben het erg gemakkelijk gemaakt om gehaat te worden"

Oh ja en: "Al die zionistische propagandisten dansen bij elke aanslag."

Als je je afvraagt hoe het toch gesteld is met antisemitisme in ons land hoef je niet verder te kijken dan Twitter, wat tegenwoordig de container van de digitale samenleving is. Al het tuig van Nederland logt in op het sociale netwerk om hun ranzige denkbeelden daar te delen. En ja, die denkbeelden zijn soms echt schokkend te noemen -- zeker als ze betrekking hebben op 'de joden.'

Voormalig DDS-redacteur Bart Schut heeft dat aan den lijve ondervonden. Hij schreef onlangs een artikel voor NIW, het Weekblad voor Joods Nederland. Het gevolg? Dit soort vunzigheid:

Ah ja, natuurlijk! Jodenhaat is niet de schuld van een stel racistische, discriminerende, jodenhatende, domme tokkies, maar van de joden zélf! Waar halen ze het lef vandaan om hun eigen geloof, tradities, cultuur en normen en waarden te hebben? Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over hun 'egoïsme' wat Israël betreft. Waarom moeten ze zo nodig een eigen natiestaat hebben?! Andere volken hebben dat toch ook niet?!

Oh wacht.

Nou ja.

Het was al erg genoeg geweest als de idioterie hierbij gebleven was, maar helaas, het werd nog erger. Even later liet NIW-hoofdredacteur Esther Voet weten dat er nog veel meer vreselijke reacties waren gekomen op Barts artikel(en).

Je kunt dit soort idioten natuurlijk afschrijven als gestoorde gekken, maar helaas gaat er een hele zieke ideologie schuil achter dit soort wanstaltige uitspraken. En ja, die ideologie wordt dag na dag, week na week verspreid. Dat gebeurt bij linkse partijen, linkse evenementen, op linkse Facebook-groepen, op Twitter, en op elke ander plek waar linksvolk bij elkaar komt -- digitaal of in de echte wereld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer