Linkse tranen in Limburg! FvD definitief in provinciebestuur

Linkse tranen in Limburg! FvD definitief in provinciebestuur

Limburg heeft een nieuw provinciebestuur. Forum voor Democratie maakt deel uit van het college nu de zeven leden van Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd door de Provinciale Staten. Ook de PVV heeft zitting in het college, genoeg linkse tranen voor iedereen dus! Via De Telegraaf.

Linkse partijen konden het idee alleen al vrijwel niet verkroppen. Zij stemden vandaag blanco of ongeldig. Een aantal van hen stemden bijvoorbeeld op Pipo de Clown, Max Verstappen en Jos van Rey.

Het college bestaat nu uit twee CDA-leden, twee leden (met een GroenLinks-achtergrond) van lokale partijen en elk één voor FvD, VVD en PVV. Het college zelf zegt steeds op zoek te zullen gaan naar brede meerderheden. Linkse partijen zien het puur als een rechtse coalitie.

Wat GroenLinks vooral steekt is dat één van die leden met GroenLinks-achtergrond, Carla Brugman, zitting heeft genomen in het college. Zij wordt nu als 'schaamgroen' gekwalificeerd en GroenLinks in Limburg overwoog zelfs haar uit de partij te zetten.

De wijze waarop dit college is ontvangen maakt het wel extra leuk voor FvD natuurlijk. Zij konden wel een meevaller gebruiken nadat ze in alle andere provincies naast de pot hebben gepiest. Nu moeten ze zich nog gaan bewijzen natuurlijk. Lijsttrekker Ruud Burlet gaat Forum in Limburg leiden en kan zo kennis en ervaring op doen waar de partij als geheel van zou kunnen profiteren!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer