Linkse tranen in Limburg! FvD definitief in provinciebestuur

Geen categoriejun 28 2019, 18:00
Limburg heeft een nieuw provinciebestuur. Forum voor Democratie maakt deel uit van het college nu de zeven leden van Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd door de Provinciale Staten. Ook de PVV heeft zitting in het college, genoeg linkse tranen voor iedereen dus! Via De Telegraaf.
Linkse partijen konden het idee alleen al vrijwel niet verkroppen. Zij stemden vandaag blanco of ongeldig. Een aantal van hen stemden bijvoorbeeld op Pipo de Clown, Max Verstappen en Jos van Rey.
Het college bestaat nu uit twee CDA-leden, twee leden (met een GroenLinks-achtergrond) van lokale partijen en elk één voor FvD, VVD en PVV. Het college zelf zegt steeds op zoek te zullen gaan naar brede meerderheden. Linkse partijen zien het puur als een rechtse coalitie.
Wat GroenLinks vooral steekt is dat één van die leden met GroenLinks-achtergrond, Carla Brugman, zitting heeft genomen in het college. Zij wordt nu als 'schaamgroen' gekwalificeerd en GroenLinks in Limburg overwoog zelfs haar uit de partij te zetten.
De wijze waarop dit college is ontvangen maakt het wel extra leuk voor FvD natuurlijk. Zij konden wel een meevaller gebruiken nadat ze in alle andere provincies naast de pot hebben gepiest. Nu moeten ze zich nog gaan bewijzen natuurlijk. Lijsttrekker Ruud Burlet gaat Forum in Limburg leiden en kan zo kennis en ervaring op doen waar de partij als geheel van zou kunnen profiteren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten