Linkse Twitteraars boos want boeren wapperen met Confederate Flag

Geen categorieokt 01 2019, 19:00
De beschuldigingen van racisme en dat de boeren 'alt-right' zouden zijn, vliegen voorbij op Twitter. Een typische cultuurkloof en gedram om niks, als je het mij vraagt.
Hier is het allemaal om te doen:
Die vlag heeft natuurlijk een behoorlijke lading in de Verenigde Staten. Daar wordt de vlag geassocieerd met de zuidelijke staten die vochten voor (onder andere) het behoud van slavernij. Niet zo leuk voor zwarte Amerikanen om zo'n vlag te zien wapperen dus.
Voor Nederlandse boeren heeft die vlag echter niets met de slavernij te maken. De enige associatie die zij bij die vlag hebben, is die van het boerenbestaan in staten als Texas en Tennessee. De countrymuziek van Johnny Cash en natuurlijk The Dukes of Hazard met hun General Lee.
Links Nederland gaat echter los op Twitter omdat zij de vlag enkel en alleen weten te associëren met slavernij. Daarmee gaan ze er dus maar direct vanuit dat Nederlandse boeren dat óók doen, ondanks dat er verder totaal geen uitingen tijdens die protestactie zijn geweest die duiden op dergelijke extreem gedachtegoed.
Linkse Twitteraars zouden boeren met hun Confederate Flag eigenlijk moeten vergelijken met van die boekhandeltjes in Vietnam waar Mein Kampf gewoon tussen de roddelmagazines ligt. De associatie die wij er bij hebben, is er voor hen gewoon niet. Met andere woorden: niet zo aanstellen dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten