Linkse Universiteit van Amsterdam buigt voor Gloria Wekker en spendeert tonnen aan diversiteit

Geen categoriefeb 18 2017, 11:14
De Universiteit van Amsterdam gaat een "Diversity Officer" aanstellen, op advies van Gloria Wekker.
Wie dacht dat het gedachtegoed van Sylvana Simons zich beperkte tot haar faalpartij Artikel 1, heeft het mis. Er zijn meer mensen die er net zo over denken als de gesjeesde politica: neem bijvoorbeeld Gloria Wekker. Deze voormalige hoogleraar is lijstduwer van Artikel 1 en houdt er dezelfde denkbeelden op na: alle blanken zijn onderdrukkers, en alle donkere mensen zijn slachtoffers. Zo schreef Wekker een pamflet getiteld “white innocence” oftewel “witte onschuld”. Volgens haar is “witte onschuld” een mythe, omdat blanken wel degelijk schuldig zouden zijn aan allerlei misdaden. Met andere woorden: ben je blank, dan ben je volgens Gloria Wekker medeplichtig aan racisme en onderdrukking.
Ieder normaal denkend mens zou iemand als Gloria Wekker keihard uitlachen. Maar op de Universiteit van Amsterdam vinden ze kennelijk dat Gloria Wekker een punt heeft: de universiteit gaat het plan van Wekker tot in de puntjes uitvoeren en zal 375.000 euro per jaar aan "diversiteitsbeleid" gaan besteden. Universiteitsblad Folia schrijft:

De Diversity Officer valt direct onder collegevoorzitter Geert ten Dam en zal ervoor moeten zorgen dat de UvA in haar beleid de positie van ‘gemarginaliseerde bevolkingsgroepen’ zal bevorderen.

De Diversity Officer gaat naar verwachting rond 1 juli aan het werk. Hij of zij is reeds werkzaam als hoogleraar of hoofddocent en verdient uit dien hoofde een salaris in schaal 16 (5813 tot 7599 euro bruto per maand). De functionaris krijgt een aanstelling van 0,5 à 0,6 fte en wordt benoemd voor een periode van drie jaar met de mogelijkheid van een eenmalige herbenoeming.

Dat is nog eens een lekker baantje!

De Diversity Officer krijgt allerhande ondersteuning van studenten, een secretariaat, medewerkers van P&O en Academische Zaken. Voor dit jaar telt het op tot een kleine 225.000 euro. Voor 2018 en verder telt het structureel op tot iets meer dan 375.000 euro, te betalen vanuit de centrale kas van de UvA.

De academische wereld wordt steeds gekker. Terwijl de PVV de grootste partij is in de peilingen, leven de dames en heren op de UvA nog steeds in een politiek-correcte ivoren toren. De universiteit is geen plaats meer om te leren, maar om te indoctrineren. Heel, heel triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten