Donald Trump gaat los op Twitter: 'Het mediakartel zijn vijanden van het Amerikaanse volk!'

Geen categoriefeb 18 2017, 10:00
En linkse journalisten, columnisten en Twitteraars worden helemaal gek.
Maandenlang heeft Donald Trump moeten aanhoren dat hij en zijn adviseurs pionnen van Rusland zijn die bewust hebben samengewerkt met de Russische inlichtingendiensten om Hillary Clinton te verslaan. Nu is daar helemaal geen bewijs van bekend, maar ja, links heeft geen bewijs nodig. Ze wijzen gewoon naar je met een beschuldigend vingertje en dat is het dan. Case closed.
Helaas voor het linkse journaille is Trump er de man niet naar om rustig te blijven zitten terwijl hij geschoren wordt. Deze man is een strijder pur sang; hij vindt ruzie heerlijk. Daarom vecht hij terug. Dat deed hij op donderdag door tijdens een persconferentie het mediakartel direct te confronteren, en vannacht (Nederlandse tijd) door een paar spraakmakende tweets te publiceren:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/832708293516632065
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/832730328108134402
Met andere woorden, Trump noemde het mediakartel (linkse media als de New York Times, NBC News, ABC News, CBS News en natuurlijk het Trump-hatende CNN) "nepnieuws-media" en voegde daar aan toe dat ze "niet mijn vijand zijn, maar de vijand van het Amerikaanse Volk!"
Natuurlijk is links al vanaf dag één bezig om Trump te ondermijnen en weg te zetten als landverrader, maar wee je gebeente als hij iets terug zegt. Na deze tweets van de president gingen de linkse media namelijk he-le-maal los. Trump is een fascist! Hij wil de persvrijheid afschaffen! Hij is een NEP-president! Of nee, eigenlijk is hij gewoon De Tweede Hitler!
Dat klinkt allemaal vreselijk. Laten we daarom maar snel kijken naar alle maatregelen die Trump genomen heeft om de linkse pers -- die hem de oorlog verklaard hebben en hem bewust kapot proberen te maken -- de mond te snoeren. Welke maatregelen heeft hij tegen ze genomen? Of welke maatregelen zijn aangekondigd? Een verbod? Een rechtszaak?
Nou nee. Helemaal niets. Ja, Trump twittert als een bezetene -- en hij overdrijft daarbij nogal eens om een punt te maken -- maar het is waanzin om hem ervan te beschuldigen dat hij met de media wil doen wat de nazi's deden. Dat is echt totale gekkigheid. De man heeft een grote mond en gaat soms veel te ver in zijn uitspraken, maar hij heeft op geen enkele wijze dan ook blijk gegeven van een impuls om zijn woede om te zetten in wetten.
En laten we wel wezen, Trump heeft nogal wat redenen om boos te zijn op het mediakartel. Hij had de verkiezingen nog maar net gewonnen of ze openden de aanval al op hem. Hij en zijn kabinet worden steevast weggezet als agenten van Rusland terwijl daar, vooralsnog, helemaal geen bewijs voor is. Trump zelf kan niets doen of het levert hem slechte pers op. De man stapt uit een auto en hop, hij wordt ervan beschuldigd dat hij zijn vrouw negeert en/of mishandelt. Er blijkt nergens uit dat er stemfraude is gepleegd, maar de linkse media impliceren continu dat hij de verkiezingen "gestolen" heeft. Hij heeft een vergadering met wat bureaucraten en voor hij het weet wordt het hele gesprek gelekt naar de pers die het meteen online zetten (waarbij ze de context natuurlijk weghalen om Trump zo slecht mogelijk te doen lijken). Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Het is nogal wiedes dat Trump het gehad heeft met de linkse media. Ze zijn de vijand van alles en iedereen dat ook maar een beetje rechts is. Ze verschuilen zich achter nepneutraliteit, maar zijn feitelijk nepjournalistieke huurmoordenaars.
Trump hoeft dat niet te accepteren en mag best terugvechten. Natuurlijk had hij andere woorden kunnen en moeten gebruiken in plaats van "vijanden van het Amerikaanse volk," maar dat hij even flink de vloer met het mediakartel aanveegt is prima. Sterker nog, ik zou willen dat rechtse Nederlandse politici dat ook regelmatig zouden doen. Pak de huichelaars maar aan. Zelf doen ze immers niet anders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten