Lokale partijen hekelen 'landelijke insteek' van Provinciale Statenverkiezingen

Lokale partijen hekelen 'landelijke insteek' van Provinciale Statenverkiezingen

Lokale provinciale partijen vrezen dat ze ondergesneeuwd raken onder het wapengekletter van landelijke partijen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. De zorg is niet geheel onterecht, immers zien we op de nationale televisie vooral nationale politici het woord voeren, maar blijven de provinciale kandidaten buiten beeld. Volgens Raimond Franssen van Lokaal-Limburg is dat jammer, want de Provinciale Statenverkiezingen 'doen ertoe'.

Volgens Franssen zou de landelijke insteek van de verkiezingen en onevenredige aandacht voor de Eerste Kamer zelfs het vertrouwen in de politiek kunnen schaden! Volgens Franssen, zelf kandidaat voor de Provinciale Staten van Limburg, 'Zouden de verkiezingen in eerste instantie om wat de kiezers met Limburg willen moeten gaan', zo valt te lezen op de website van 1Limburg.

Franssen ziet de bui al hangen. Met het vertrouwen in kabinet Rutte 3 op een 'all time low' lijken de meeste Nederlanders zich bezig te houden met hoe ze het blunderkabinet een halt kunnen toe roepen. Daarom is er ook zoveel aandacht voor de impact van de verkiezingen op de Eerste Kamer. Landelijke politieke partijen vinden de ruis vanuit de provincie helemaal niets. Die willen natuurlijk het liefst een 'landelijke campagne' met zo weinig mogelijk aandacht voor het lokale geluid.

En dan ook het liefst op onderwerpen waarbij iedereen weet hoe de domino steentjes gaan vallen. Dit betekent dus géén debat over het oplossen van het inkomstenprobleem van provincies vanwege het subsidieprogramma voor elektrische auto's. Waardoor er mogelijk zelfs een extra 'provinciale belasting' bij komt. Een onderwerp dat zeker aandacht verdient. Maar of daar over wordt gesproken tijdens de nationale debatten op televisie blijft onzeker.

Logisch dus dat de lokale partijen het gevoel krijgen 'ondergesneeuwd' te raken onder al dat wapengekletter. Toch spreekt Franssen een beetje met een dubbele tong. Ondanks dat hij meer aandacht wil voor de lokale verkiezingen, ontkent hij niet het belang van de Eerste Kamerverkiezingen. Immers is hij aangesloten bij de Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF). Dat is een samenwerkingsverband van verschillende provinciale partijen om samen te werken bij de Eerste Kamerverkiezingen en zetels in de Senaat te vergaren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer