LOL! Amsterdam smeekt Rijk om geld voor kunstsector maar wil zelf de huur van gemeentelijke panden (voor kunst & cultuur) niet kwijtschelden!

LOL! Amsterdam smeekt Rijk om geld voor kunstsector maar wil zelf de huur van gemeentelijke panden (voor kunst & cultuur) niet kwijtschelden!

Tweet Geert Wilders direct nadat zijn Twitterblock werd opgeheven.

Kijk toch eens, wat een Twitter-pareltje:

In de Volkskrant samen met andere wethouders keihard zitten snikken en smeken om meer geld, want 'oh nee, die zielige artiestjes en kunstenaars'. Maar ze zelf meer ademruimte geven, ho maar! Nee joh, ben jij gek?! Straks worden er nog daadwerkelijk mensen geholpen met zulke maatregelen, waar hebben ze de gemeente dan nog voor nodig?

Cultuur-wethouders geven in het Volkskrant-opiniestuk aan dat zij 'helaas maar beperkte steun kunnen bieden', want "in tegenstelling tot het Rijk mogen gemeenten geen begrotingstekort hebben."
Juist ja, dus één of andere club van autistische topambtenaren gaat straks gemeentes afrekenen op hun begrotingstekort, omdat ze hun bevolking wilden helpen bij het overleven van deze crisis? Met welke redenering precies? 'Dan had je maar geen burgers met coronavirus moeten hebben'? Of een andere oude vertrouwde misschien? Iets als: 'Befehl ist Befehl!'

Wat een flut excuus. Amsterdam laat op deze manier de artistieke ondernemer gewoon keihard barsten. Niet omdat het niet anders kan, maar puur doordat deze bijzondere situatie zich niet aan de regels voor normale situaties houdt. Want volgens die regels zou Amsterdam dan in de toekomst op hun budget kunnen worden gekort. Maar dat is eng! Nee laat ze dan maar gewoon creperen. En dan straks het Rijk als schuldige aanwijzen 'want jullie gaven geen geld'. Top beleid daar!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties