LOL! Kamerleden framen vertrek van Shell naar Verenigd Koninkrijk: 'is vanwege dividendbelasting!'

LOL! Kamerleden framen vertrek van Shell naar Verenigd Koninkrijk: 'is vanwege dividendbelasting!'

Shell logo via Shutterstock.com, door Julius Kielaitis

Eerder vandaag berichtten we al over het mogelijke , en dat dit zeer waarschijnlijk om als die van Unilever zou zijn. Maar er is denk ik meer aan de hand.

Al vijftien jaar wordt er over de dividendbelasting gebakkeleid, die in 2018 dus definitief van tafel werd geveegd. Brexit werd ook ineens een feit en net nú overweegt ook Shell ineens om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen?

Het klinkt meer als een powermove, net nu de Nederlandse overheid met een enorme economische crisis krijgt te dealen, maken twee grote industrieën bekend dat ze mogelijk gaan verkassen. Iedereen straks in paniek natuurlijk. Maar juist dan ziet men ook kans om politiek te kunnen scoren met het proberen te behouden van de werkgelegenheid en dus de economie.

En misschien is het in Brexitland ook wel beter voor ze, dan nog is het raar dat het zolang heeft geduurd om toch tot die beslissing te komen, tenzij het vanwege de Brexit zelf is. En wie weet gaat er door die dividendbelasting alsnog wel een streep. Als de druk maar groot genoeg wordt...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties