Loopt de ISIS-bommenmaker van de aanslagen in Parijs vrij rond in Europa?

Geen categoriefeb 12 2016, 13:00
Als het dna niet van Salah Abdeslam is, van wie dan wel?
Dna op een bomgordel die anderhalve week na de aanslagen in Parijs van 13 november werd gevonden in de voorstad Montrouge, is niet afkomstig van de voortvluchtige Salah Abdeslam. De gordel werd intact gevonden, en is van hetzelfde type als de bomgordels die de terroristen bij de ISIS-aanslag op de 13e gebruikten.
Volgens CNN zat er op de gordel dna van Salah Abdeslam. Dat zou erop kunnen wijzen dat Abdeslam eigenlijk zichzelf had moeten opblazen met de gordel, maar er uiteindelijk toch vandoor is gegaan. Nu blijkt er volgens de Franse justititie géén dna van Abdeslam op de gordel te zitten, maar wel van de Bilal Hadfi, een andere terrorist die zichzelf opblies bij het voetbalstadion Stade de France.
Op een andere bomgordel werd dna gevonden van Brahim Abdeslam (Salahs broer) en van een onbekende persoon. Het dna van die onbekende persoon is ook aangetroffen op een onderduikadres van de terroristen in België. Mogelijk betreft het de bommenmaker van de terroristen. De vondst is beangstigend, omdat het betekent dat er mogelijk een ISIS-explosievenexpert vrij rondloopt in Europa. Bovendien is ook Salah Abdeslam nog steeds op vrije voeten.
Het is niet bekend of Salah Abdeslam zich nog in Europa bevindt, en of hij van plan is om nog een aanslag te plegen. Als hij zich bij de bommenmaker heeft gevoegd om samen een nieuwe aanslag voor te bereiden, is dat een absoluut nachtmerriescenario voor Europese veiligheidsdiensten. Hopelijk biedt het recente dna-onderzoek nieuwe informatie waarmee de voortvluchtige terroristen snel kunnen worden opgespoord.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten