Wil jij vandaag iets goeds voor een ander doen? Help dan deze slachtoffers van een brute overval

Geen categoriefeb 12 2016, 14:00
Ze zitten sinds de overval in een rolstoel, en raakten al hun geld kwijt. Maar samen kunnen we hen helpen.
Diana en Samuel Blog zijn een bejaard Joods echtpaar uit Amsterdam. Enige tijd geleden overkwam hen iets vreselijks: ze werden overvallen in hun eigen huis, bruut mishandeld, en raakten alles kwijt. De twee hadden maar liefst 15.000 euro spaargeld thuis bewaard, wat door de overvallers werd afgenomen. Zelfs de kleding van mevrouw Blog werd gestolen – ze heeft niet eens meer een jas om aan te trekken.
Bovendien scholden de overvallers het Joodse echtpaar uit met antisemitische leuzen, zoals DDS afgelopen september al berichtte. Samuel en Diana Blog wonen inmiddels in een verzorgingstehuis. Niet alleen financieel, en lichamelijk, maar ook geestelijk zijn ze zwaar beschadigd door de roofoverval. Eerder deze week besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak, maar volgens Herman Loonstein, advocaat van het echtpaar, bleef het antisemitische aspect van de misdaad daarbij onvermeld.
Tot zover wat het echtpaar Blog is overkomen. Maar wat kunnen wij nu doen om dit echtpaar te helpen? Jan Roos van Geenstijl heeft een voorstel:

"Ze zijn geestelijk en lichamelijk verwoest. Dat valt nooit meer te herstellen. Maar het financiële gedeelte misschien wel. En daarom stel ik voor om met zijn allen geld in te zamelen, zodat die mensen in ieder geval weer iets kunnen kopen om aan te trekken."

Geenstijl is daarom een crowdfundactie gestart om Diana en Samuel te helpen. Een fantastisch initiatief, want samen kunnen we echt iets voor deze mensen betekenen. Geen gepraat, maar actie! Storten kan hier. Bekijk de oproep van Jan Roos en zijn schokkende interview met Diana Blog hier op Geenstijl. Laten we er met elkaar voor zorgen dat dit echtpaar hun laatste jaren in rust en waardigheid kan doorbrengen. Jij kunt voor deze mensen het verschil maken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten