Lotto-Jumbo kopman George Bennett is klaar met Chris Froome: "Hij deed een Landisje?"

Lotto-Jumbo kopman George Bennett is klaar met Chris Froome: "Hij deed een Landisje?"

De manier waarop Chris Froome de etappe van vrijdag won is onzinnig. Totaal en compleet ongeloofwaardig.

Chris Froome won gisteren op exceptionele wijze een loodzware etappe in de Giro d'Italia. De renner van Sky bleef maar liefst 80 kilometer lang uit handen van het peloton en later uit de groep favorieten. Voor de etappe van vrijdag stond Froome op de vierde plek en kwam hij steeds weer te kort op de echte besten in de race, zowel bergop als op het vlakke.

Maar gisteren was alles anders. In zijn eentje reed hij zomaar iedereen naar huis. Hij ging vroeg aan en bleef weg. Niemand kon hem meer achterhalen, ook de beste tijdrijders niet op het vlakke, en de beste klimmers niet bergop.

Hartstikke leuk hoor, maar toen ik het zag dacht ik "eh is dit niet de meneer die vorig jaar positief testte voor te veel salbutamol?" Ik dacht ook meteen terug aan Floyd Landis die jaren geleden in de Tour de France opeens op vergelijkbare wijze uithaalde... en meteen daarna gepakt werd omdat hij die dag lekker wat doping gebruikt had.

Blijkbaar ben ik niet de enige die deze conclusie trekt. Kijk maar hoe de kopman van Team Lotto-Jumbo reageerde toen hij na afloop van de etappe van gisteren hoorde wat Froome gedaan had. "Hij deed een Landisje?"

Dat zegt alles. Maar voor de goede orde voegen we daar ook maar even wat tweets aan toe van AD-wielerjournalist Thijs Zonneveld, die ook al geen blad voor de mond neemt:

Na gisteren denk ik dat we wel op kunnen houden te "twijfelen." Een blinde kan nog zien wat hier aan de hand is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties