Russen woedend op Nederland en Australië: "Dit is oneerlijk!"

Geen categoriemei 26 2018, 12:30
Geen zinnig mens die twijfelde aan de schuld van Rusland, maar nu is het ook officieel. En dat vindt het Kremlin niet leuk.
"Deze keer hebben de Nederlandse onderzoekers zonder het traditionele ‘zeer waarschijnlijk’, maar voor de zoveelste keer ook zonder bewijzen de beschuldiging geuit aan het adres van Rusland," aldus Zvezda TV, een zender die verbonden is met het Russische ministerie van Defensie en daardoor dus niet geheel objectief en neutraal is.
Ook politicoloog Igor Sjatrov mag klagen over de zogenaamde 'oneerlijkheid' van dit alles. "Ik denk dat juist dit onderzoek de geschiedenis ingaat als een voorbeeld van oneerlijk werk. We kunnen er alleen objectieve resultaten van verwachten als de benadering van het onderzoek wordt aangepast."
En dan heb je de vicevoorzitter van de defensiecommissie in de Doema nog, ene Joeri Sjvytkin, die net doet alsof hij geestelijk gehandicapt is. Het onderzoekscomité stelde namelijk dat de Buk-installatie een "unieke vingerafdruk" heeft. Daarmee bedoelen ze natuurlijk op een unieke identiteit; eigenschappen waardoor je zeker kunt weten waar de raket afkomstig van is.

"Hoe kunnen vingerafdrukken behoren tot een brigade? Ze kunnen alleen maar behoren tot een specifieke militair. Hoe kunnen ze vingerafdrukken nagaan van een militair?"

Natuurlijk kunnen we daar maar twee conclusies uit trekken: meneer de vicevoorzitter heeft het IQ van een debiele schildpad óf hij gaat ervan uit dat zijn publiek dat is.
Hoe dan ook is dit natuurlijk als verdediging van Rusland bepaald niet indrukwekkend. Meneer zal het toch echt over een andere boeg moeten gooien als hij de reputatie van zijn land nog iets van wil redden.
In de tussentijd is het zaak voor Australië en Nederland om er alles aan te doen om de verantwoordelijke Russische politici en militairen ter verantwoording te roepen, te vervolgen, en uiteindelijk te bestraffen voor deze vreselijke misdaad.
Maar ja, hoe gaan we dat doen als het Kremlin daar niet aan mee wil werken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten