BREKEND: louche crematiebaron Keizer per direct weg als VVD-voorzitter

Geen categoriemei 18 2017, 14:30
VVD-voorzitter Henry Keizer heeft in een brief aan zijn partij laten weten per direct zijn voorzitterschap neer te leggen, nadat hij de afgelopen tijd niet bepaald positief in het nieuws kwam rondom de crematoriumaffaire.
Henry Keizer is weg. De afgelopen maand was er niet eentje van positief nieuws voor de VVD-voorzitter: hij is de zoveelste VVD'er die zich in relatief korte tijd moet terugtrekken nadat bleek dat hij niet bepaald altijd kosher had gehandeld in het recente verleden.
Keizer zou in 2012 een crematiebedrijf hebben overgekocht. Leuk, maar naderhand bleek dat die koop nou niet bepaald vlekkeloos was gegaan: Keizer wordt ervan beschuldigd zijn zakenpartners feitelijk te hebben opgelicht en misbruik te hebben gemaakt van zijn functie. Of dat allemaal waar is viel lastig in te schatten, maar zijn nieuwste stap lijkt te suggeren dat dit meer is dan een loze beschuldiging. In een brief aan het partijbestuur van de VVD heeft hij laten weten met onmiddelijke ingang er het bijltje bij neer te gooien, volgens hem omdat hij door dit verhaal sowieso er niet meer aan toekomt zijn voorzitterschap uit te oefenen, en het hem allemaal toch wat zwaarder valt dan verwacht. Goh, wat gek.
Dit is hem dan, de grote afscheidsbrief:
Ook Mark Rutte is donderdag met een reactie gekomen, waarin hij zich van weinig kwaad bewust lijkt. Keizer was een 'moedige' man, als we de premier mogen geloven...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten