Maatschappelijke schade door illegale drugsproductie onhoudbaar

Geen categorieokt 07 2018, 13:00
De maatschappelijke schade door de illegale productie en distributie van drugs wordt zo langzamerhand onhoudbaar. Tal van incidenten met onveilige productie-installaties en gevaarlijk chemisch afval laten noodzaak van ingrijpen door de politiek zien. Zo brandde een vrachtwagen vol drugsafval uit in een woonwijk in Eindhoven. Daardoor moesten bewoners wegens gezondheidsredenen worden ontruimd door de brandweer.
Een dag voor het voorval met de brandende vrachtwagen had de brandweer op een locatie niet ver daarvandaan al een auto geïnspecteerd waarin ook drugsafval was opgeslagen. De chemische stoffen van drugsafval worden doorgaans in de natuur gedumpt waarna bodemvervuiling kan plaatsvinden. Een brand in een woonwijk waarbij chemische stoffen vrijkomen is allerminst een positieve ontwikkeling, want er zijn risico's voor de volksgezondheid. De illegale productie en distributie van drugs leveren het drugskartel miljarden op per jaar, maar nietsvermoedende mensen worden onvrijwillig blootgesteld aan chemische troep.
Naast de brand en de daarbij behorende schade is er nog meer nieuws van het 'drugsfront': de politie hield deze week ook een 'veegactie' in Brabant waarbij verschillende strafbare feiten zijn vastgesteld en de illegale productie wordt gehinderd. En in Sittard trof de politie ruim 400 liter vloeistof aan dat de basis is voor ruim 760 kilo amfetamine, in de volksmond ook wel bekend als 'speed'.
En zo is er dus een proces in onze samenleving waarbij menselijk handelen aan het einde van de keten politieke steun krijgt, maar de politiek weigert de consequenties hiervan te aanvaarden. Hierdoor blijft de drugsproductie en distributie tot op heden illegaal en dus een miljardenmarkt. Individuele keuzevrijheid om drugs te gebruiken is een belangrijk punt voor verschillende politieke partijen. Ga dan ook eens kijken naar de neveneffecten van de illegaliteit van de productie en distributieprocessen! Dit is alsof je een duik neemt in een zwembad waar te weinig water in zit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten