Machtsbelust DENK breidt zich uit: gaat samenwerken met lokale partij Verenigd Arnhem

Geen categoriedec 04 2016, 19:00
Verenigd Arnhem gaf eerder aan niet te willen samenwerken met DENK. Nu laat de lokale partij zich toch voor het karretje spannen.
DENK blijft zich maar uitbreiden. Eerder wist de partij al een gemeenteraadslid in Alkmaar in te lijven, nu hebben ze hetzelfde ook in Arnhem voor elkaar gekregen. De eenmansfractie Verenigd Arnhem gaat samenwerken met DENK, meldt de lokale website Ik Hou Van Arnhem. Bij een bijeenkomst in de stad afgelopen zaterdag sprak DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk warme woorden over de nieuwe lokale samenwerking:

“Denk steunt Verenigd Arnhem en Verenigd Arnhem steunt Denk.”

DENK is controversieel om de sterke banden met Turkije en hun steun voor Erdogan. Ook de fractievoorzitter van Verenigd Arnhem is van Turkse komaf. Kürsat Bal is erg blij met de samenwerking, maar benadrukt wel dat het niet gaat om een fusie. Hij hoopt nu ook invloed te kunnen uitoefenen op landelijke thema's, en wil DENK helpen bij hun campagne in Arnhem voor de komende Tweede Kamerverkiezingen:

“Wij herkennen ons in de visie van Denk. Door deze steun hebben wij niet alleen invloed op lokale onderwerpen, maar ook op landelijke thema’s. Wij kunnen Denk informeren over lokale situaties en hen helpen met verkiezingen.”

De samenwerking is opvallend, omdat Verenigd Arnhem eerder dit jaar nog liet weten zich niet te willen aansluiten bij DENK. Kennelijk zijn de banden nu een stuk warmer geworden, wat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat DENK het de afgelopen weken goed doet in de peilingen.
Öztürk sprak bij zijn bezoek aan Arnhem ook over andere thema's. Zo beklaagde hij zich over het feit dat DENK in de media zou worden afgeschilderd als "allochtonenpartij". Volgens het Nederturkse Kamerlid is hier niets van waar: DENK wil er zijn voor alle 17 miljoen Nederlanders, niet alleen voor minderheden, beweerde Öztürk. Hoe geloofwaardig dat is, is de vraag: tot nu toe lijkt DENK zich exclusief op allochtonen te richten en de samenwerking met een Turks gemeenteraadslid in Arnhem is daar het zoveelste voorbeeld van.
Hoewel DENK tot nu toe vooral allochtonen lijkt aan te spreken, komen er volgens Öztürk straks ook autochtone Nederlanders op de kieslijst voor de Tweede Kamer. Welke Nederlanders zich in vredesnaam voor het pro-Erdogan-karretje van DENK zullen laten spannen, is de vraag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten