shutterstock 626809700

Macron spreekt de natie toe: 'Standbeelden uit de koloniale tijdperk zullen blijven staan, we gaan niet de geschiedenis herschrijven'

Geen categoriejun 15 2020, 12:00
De Franse president Macron heeft tijdens zijn toespraak wat opvallend 'nationalistische' gedachten geuit. Frankrijk moet niet gaan meedoen aan de sloopzucht van historisch erfgoed zoals in andere landen nu wel de 'normaalste' zaak van de dag is. Macron noemt de nieuwe beeldenstorm 'pervers' omdat het neigt naar communitarisme - een stroming die anti-kapitalistisch en anti-liberaal is. Ferme taal van Macron dus!
Uiteraard erkent Macron dat racisme een groot probleem is, alleen is hij van mening dat de beeldenstorm - en mocht het naar Frankrijk overwaaien - niks anders is dan een anti-kapitalistische golf van geweld. Het echte probleem, het racisme aankaarten, verdwijnt hiermee dan naar de achtergrond.
https://twitter.com/QuickTake/status/1272408522303692800?ref_src=twsrc%5Etfw
Het is opmerkelijk om te zien dat Macron geen toespraak gaf doorspekt met loze beloftes en vage redeneringen. Macron was gewoon duidelijk: een beeldenstorm is een vorm van het herschrijven van de geschiedenis. Iets wat hij niet wil in Frankrijk.
Duidelijke taal die we niet zo snel kunnen verwachten van onze eigen premier. Macron liet het land duidelijk weten dat hij niet van plan is om Franse separatisten de kans te geven de geschiedenis te herschrijven. De Franse Republiek gaat geen enkele gebeurtenis of naam uit de boek krassen, en als we kijken naar het verleden schuwt Macron het niet om de confrontatie aan te gaan met Franse demonstranten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten