Burgemeester Eindhoven boos op LPF-poster. LPF-poster: 'Einde Zwarte Piet mogelijk gemaakt door Jorritsma en Jerry Afriyie'

Burgemeester Eindhoven boos op LPF-poster. LPF-poster: 'Einde Zwarte Piet mogelijk gemaakt door Jorritsma en Jerry Afriyie'

Ophef rondom poster LPF. Bron: Schermafdruk Twitter Rudy Reker

De Eindhovense afdeling van LPF heeft een karikaturale poster gemaakt van burgemeester Jorritsma die knuffelt met KOZP-voorman Jerry Afriyie. LPF Eindhoven hekelt namelijk de houding van de burgemeester in de Pietendiscussie. De burgemeester en het college zijn niet te spreken over de actie van LPF.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Veel partijen in de Eindhovense raad zijn niet blij met de poster van LPF-voorman Rudy Reker. De raad dient nu zelfs een motie in tegen de partij. Reker zou namelijk de burgemeester, wethouders en raadsleden hiermee demoniseren.

Diverse partijen spreken schande. Zo'n poster kan door sommigen namelijk als serieus worden opgevat. 50Plus - oppositiepartij in de Eindhovense raad - denkt dat dit soort posters alleen maar zorgen voor bedreigingen aan het adres van de burgemeester.

,,Inwoners zien dat voorbeeld en gaan daar nog eens overheen. Je wilt niet weten wat voor dreigmail­tjes we soms krijgen.”

Overigens lijkt het eerder op dat de partijen gewoon boos zij op LPF 'omdat ze al jaren aan het stoken zijn'. LPF vindt het schandalig dat het Pietenfeest zomaar wordt aangepast, aangezien er weinig steun is vanuit het volk.

LPF wil het feest in ere houden en dus het 'traditionele' feest blijven vieren. Jorritsma van de VVD heeft zich al vaker uitgesproken om de kleur definitief te veranderen.

Eerder had de raad al besloten om Zwarte Piet in de ban te doen en Roetveeg Piet te verplichten, maar voor tal van activisten is dit ook niet goed.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties