Maken je kinderen foto's in de klas? Dit is waarom je ze beter kan vertellen dat toch niet te doen...

Maken je kinderen foto's in de klas? Dit is waarom je ze beter kan vertellen dat toch niet te doen...

Stiekem foto's maken in de klas is natuurlijk reuzespannend. Maar het kan ook héél erg verkeerd uitpakken. Case in point? Blijf doorlezen..

Lauren Sloan (13) had geen idee dat één foto die ze maakte in het klaslokaal haar zoveel problemen zou opleveren. Terwijl de leraar met zijn rug naar het jonge schoolmeisje toe stond, maakte zij met haar vingers het vredesteken naar de camera, en stuurde ze het via Snapchat aan een aantal vriendinnen. "Mutch hate," schreef ze erbij. Oftewel: "veel haat," maar dan met een spelfout.

Maar bij een frivole foto bleef het niet toen de school even later lucht kreeg van het kiekje. Terwijl ze bij Frans zat, haalde iemand van de directie Lauren uit de klas. En die bracht haar naar een politie-agent, die het incident heel erg serieus opnam. Lauren zegt erg geschrokken te zijn:

"De politie-agent zei dat het een ernstige overtreding was en dat hij echt niet hier met me kon praten en dat hij naar m'n huis zou moeten gaan om er over te praten. Ik was behoorlijk bang omdat ik dacht dat dit heel erg ernstig was. Ik wist ook niet wat mijn moeder ging zeggen. Ik dacht gewoon dat ik iets misdaan had."

Eenmaal thuis aangekomen bleek voor Lauren gelukkig dat haar moeder achter haar stond. Zij vond de reactie van de school - om een foto tijdens de les aan te kaarten bij de politie - nogal "extreem." Ze heeft aangekondigd dit te gaan aankaarten bij de gemeenteraad.

snapchat-girl-4

En ook Lauren is er nu van overtuigd, dat wat ze deed helemaal niet zo raar was:

"Het was gewoon een selfie op Snapchat. De leraar zat gehurkt en praatte met een leerling. Hij stond er alleen met zijn rug op. Ik schreef 'veel haat' omdat ik moeite heb met dat vak. Anderen doen het de hele tijd, het nemen van foto's tijdens de les. Ik wist niet eens dat het een overtreding was."

Volgende keer moet de school wellicht gewoon de telefoon afpakken in plaats van dit melden aan de politie, maar goed: de schrik zit er ongetwijfeld goed in bij Lauren..

Weet dus wat je kan overkomen als je kinderen foto's gaan maken tijdens de les!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties