Man en paard (en wagen)

Geen categoriesep 27 2010, 14:00
Roma zijn fantastische mensen met een traan. Roma hebben echter ook enorm veel problemen, zo zeer en zo specifiek aan hun bevolkingsgroep gebonden dat etniciteit een signalement is geworden. Het zou dus handig zijn Roma etnisch te registreren om ze enerzijds beter in de gaten te kunnen houden en anderzijds de hulp te geven waar ze recht op hebben. 'Maat dat moeten we met zijn allen niet willen (in dit land)!' Was getekend, Alex Brenninkmeijer, Nationale Ombudsman. Misschien moet Alex Brenninkmeijer zich eventjes inlezen in de situatie van de Roma, kan hij daarna mooi zijn uitspraken terugtrekken.
Roma zijn de meest afgezonderde groep allochtonen in de Nederlandse samenleving, de criminaliteitscijfers zijn zo hoog, dat een groep Marokkaanse pubers er de Bloomsbury Group bij lijkt. Het merendeel van de Roma is analfabeet en kinderen gaan niet naar school, maar verrichten vaak (kinder)arbeid. Dit is een exceptionele groep mensen met exceptionele problemen. Laten we dan gewoon man en paard noemen. Nee dus, niet doen:

Volgens Brenninkmeijer hebben de Nederlandse Romafamilies menselijke problemen, die met menselijke maat opgelost kunnen worden. Er zijn al instanties die schooluitval tegengaan, het is niet nodig speciaal beleid voor Roma te maken, betoogt de ombudsman.

Niets aan de hand mensen, die Roma zijn net Nederlanders als u en ik. Geen speciaal beleid nodig, want we doen net alsof er niets aan de hand is. Ja, als we zo gaan struisvogelen, wordt het nooit wat met de Roma in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten