Marcel Canoy heeft gewelddadige droom over Baudet

Geen categoriejun 06 2014, 13:59
'In stukken hakken.'
Kent u Marcel Canoy? Hij was één van de mensen die, in de NRC, media opriepen om Thierry Baudet te censureren omdat die te kritisch zou zijn op de Europese Unie. Daarnaast is hij columnist voor het FD, distinguished lecturer Erasmus School of Accounting and Assurance, en een behoorlijk invloedrijke man in de wereld van business en lobby.
Kortom, een redelijk belangrijke man in de eurofiele wereld van ons-kent-ons.
Eerder steunde hij dus al een verzoek om Baudet voortaan te censureren. Dat is kinderachtig, belachelijk en apert, maar er komt géén geweld bij kijken. Dat is, zullen we maar zeggen, dan nog iets.
Helaas is Canoy in korte tijd geradicaliseerd.
Eerst roepen dat iemand monddood moet worden gemaakt, daarna overschakelen en zeggen dat, nou ja, de persoon eigenlijk wel meteen aan stukken kan worden gehakt. En dat noemt zich dan Goed Volk.
Na kritiek zei Canoy dat het 'in stukken hakken' alleen op de piano slaat en dus niet op Baudet die op diezelfde piano zit. Dat is allemaal leuk en aardig - hoe doe je dat trouwens, meneer Canoy, een piano aan stukken slaan zonder de persoon te raken die erop zit? - maar a) erg geloofwaardig is het niet, en b) belangrijker is dat ook als hij het inderdaad zo bedoelde, Canoy nog steeds buitengewoon gewelddadige dromen heeft waarin Thierry Baudet het slachtoffer is.
Hoe kan dat precies? Waarom is Canoy zo ontzettend geobsedeerd met Baudet, en waarom verbindt hij daar meteen allerlei brute scenes aan waarbij Baudet voor gek wordt gezet én er geweld tegen hem wordt gebruikt? Is de haat en angst van eurofielen voor euronihilisten dan zo ontzettend groot?
Het FD en andere media doen er verstandig aan om Canoy de komende tijd maar even links te laten liggen. Die man is duidelijk compleet van het padje. Bescherm hem maar tegen zichzelf door hem op non-actief te stellen (en in contact te brengen met een psycholoog). Misschien dat Baudet dan weer op een normale behandeling kan rekenen van zijn tegenstanders in het eurodebat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten