Marianne Thieme (PvdD) wil steun van Forum zien te krijgen voor dieren, milieu en natuur

Geen categoriemrt 31 2019, 15:00
Een uitgestrekte hand uit onverwachte hoek, zullen we maar zeggen. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, wil Forum voor Democratie 'bijsturen' en 'aanjagen' om politieke keuzes richting dier, natuur en milieu te gaan maken. Dat meldt het AD.
Waar partijen als D66 en GroenLinks vooral de handen in de zakken houden en bij voorbaat enige samenwerking met FVD al uitsluiten, pakt Thieme het toch anders aan. Zij stelt het belang van haar eigen idealen en haar partij duidelijk voorop en ziet kansen!
Dat de Partij voor de Dieren ook zo'n links clubje is, hoeft niet onder stoelen of banken te worden geschoven. Het is daarom des te interessanter dat ze wijzen naar Paul Cliteur, een conservatieve man, ooit lijstduwer voor PvdD en komt nu namens Forum in de Eerste Kamer.
Thieme is natuurlijk ook niet achterlijk en weet heus wel dat met deze handreiking er uiteindelijk wat tegenover zal moeten staan, maar het is een mooie eerste zet. Ze presenteert het weliswaar als het willen doen van pogingen om Forum te beïnvloeden, toch hebben ze daar ook gewoon duidelijk een eigen agenda. Als ze haar achterban dus al zo ver krijgt om voorzichtig wat richting Forum op te schuiven, dan zal er flink wat discussie binnen haar partij moeten plaatsvinden over hoe ver ze bereid zijn om met Forum mee te werken zodat ook hun eigen idealen gerealiseerd worden.
Wat je ook van haar of haar partij vindt (eerlijk is eerlijk, ik ben ook geen fan), het getuigt van heel wat meer democratisch besef en lef dan partijen als GroenLinks en D66 op het moment.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten