Marianne Zwagerman gaat los op idiote terrorisme-professor: "Ja, aanslagen zijn wél nieuws!"

Geen categorieaug 29 2017, 14:00
Terrorisme-professor Beatrice de Graaf vindt het belachelijk dat 'we' elke keer weer aandacht besteden aan terroristische aanslagen. Dat moeten we helemaal niet doen, zegt ze. Een berichtje op pagina drie van de krant is afdoende.
Wat dat betreft, zegt ze, moeten we van Israël leren (ja, dat is dus dat land dat continu afgezeken wordt door alles wat links is): "Dat soort landen zijn eraan gewend, aanslagen hebben daar geen groot effect meer." Nou klopt dat helemaal niet -- iedereen die Israëlische kranten leest weet dat aanslagen daar wel degelijk prominent in beeld komen -- maar Zwagermans reactie is om een heel andere reden fantastisch. Zoals zij stelt is het namelijk helemaal niet goed als 'aanslagen' 'er gewoon bijhoren.'
"Nou mevrouw De Graaf," schrijft Zwagerman, "ik wil eigenlijk liever in een land wonen waar aanslagen nog wel nieuws zijn. Waar we weigeren eraan te wennen."
En trouwens, legt Zwagerman uit:

Verzwijgen van terrorisme leidt tot complottheorieën, maatschappelijke onrust en angst.

Juist daarom is het van het grootste belang om er natuurlijk wél aandacht aan te geven. Dat een 'terrorisme-professor' als Beatrice de Graaf dat niet begrijpt zegt meer over haar en over de idiote quasi-intellectuele kringen waarin ze zich begeeft dan over media die gewoon eerlijk over terroristische aanslagen berichten en die niet bang zijn om te benoemen dat het islamistisch extremisme een groot gevaar vormt voor onze vrede en veiligheid.
Laten we in vredesnaam hopen dat mensen als De Graaf vooral geen invloed hebben op de berichtgeving van kranten, tv-zenders en websites. Voor je het weet worden er dan jaarlijks duizenden mensen afgeslacht door terroristen en weet niemand ervan. Blijkbaar is dat de media-werkelijkheid die deze zot voor ogen staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten