Mark 'geen cent meer naar Griekenland' Rutte verdedigt Koninklijk Huis inzake dubbele betaling

Geen categoriesep 09 2019, 14:59
Het NRC besloot maar eens op onderzoek uit te gaan en de resultaten zijn niet mals. De krant bracht naar buiten dat de Oranjes een vergoeding zouden krijgen voor de onderhoud van paleisinventarissen. En dat terwijl de staat het onderhoud die hele tijd heeft betaald. Niet gek natuurlijk, dat je als een koning kunt leven als je ook daadwerkelijk de koning bent.
In het kort komt het er dus op neer dat er al dertig jaar lang dubbel geld is neergelegd voor de onderhoud van paleisinventarissen van verschillende paleizen. Het gaat hier over: Noordeinde, Huis ten Bosch, Het Loo en Soestdijk. Uiteraard is dit nieuws niet lekker voor onze royals en dus doet Mark Rutte z'n zegje tegenover de NOS.

"Premier Rutte denkt dat het Koninklijk Huis geen dubbele vergoeding heeft gekregen voor het onderhoud van de inboedel van de paleizen. In een reactie op een artikel van NRC zegt hij dat de exacte betaling van restauratie van allerlei spullen "verschrikkelijk ingewikkeld" is."

De premier 'denkt' dat het Koninklijk Huis geen dubbele vergoeding heeft gekregen. Tja, het woordje 'denkt' klinkt nu ook niet al te zelfverzekerd. Denken is ten slotte wat anders dan weten, nietwaar?! Rutte verwijst verder naar 'de complexiteit van de jaren 70'.

"Er is één grote pot voor de restauratie van kleine meubeltjes en spulletjes, de grotere restauraties worden nog door de overheid gedaan."

Het is echter niet de eerste keer dat vergelijkbaar nieuws naar buiten kwam. Eerder werd al naar buiten gebracht dat voor de verbouwing van Huis ten Bosch iets meer geld uitgegeven was dan oorspronkelijk de bedoeling was. Het ging hier om 35 miljoen euro, wat was opgelopen tot 63 miljoen euro.
Persoonlijk heb ik niet zoveel tegen het koningshuis. Veel mensen beleven er toch plezier aan, zie de beelden van koningsdag bijvoorbeeld. Maar misschien is het toch even handig om te onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren, want dubbel betalen is nooit leuk. Voor niemand niet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten