Mark Rutte: ''Geen Turkse politici die in Nederland campagne gaan voeren''

Geen categorieapr 20 2018, 19:00
Na de onrust vorig jaar in Nederland door een Turkse minister die in Nederland campagne wilde voeren voor een referendum in Turkije, benadrukt Mark Rutte opnieuw dat Turkse politici niet welkom zullen zijn in Nederland. Hij is bang voor het gevolg dat er in Nederland weer onrust veroorzaakt zal worden door de komst van Turkse politici.

Ook wil Rutte voorkomen dat er oneigenlijke druk wordt uitgeoefend op Turkse kiezers in Nederland. Bovendien wil hij geen externe conflicten importeren. "De campagne moet zich op Turkije richten."

De premier gaat de komende tijd praten met Nederlandse gemeenten waar veel Turkse kiezers wonen en die bezoek zouden kunnen krijgen van een Turkse politicus. "Feit is dat wij vrijheid van meningsuiting hebben en vrijheid van vergadering en vereniging. Maar die is niet onbegrensd."

In dit opzicht heeft Mark Rutte gelijk. Dit geldt trouwens voor elke natie en politici uit het buitenland. Buitenlandse verkiezingen die bevochten worden in Nederland moeten niet worden toegelaten. Sterker nog, geen enkele natie zou dat moeten willen. Het veroorzaakt sociale en culturele fricties en het beschadigt de nationale soevereiniteit. Nederlandse Turken zijn Nederlanders en daarna cultureel misschien Turks. Daar blijft het bij wat mij betreft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten