Mark Rutte lag niet wakker van motie van afkeuring: 'we moeten gewoon doorgaan'

Geen categorieapr 26 2018, 19:00
Mark Rutte had gisteravond een zware avond met veel oppositiepartijen die tegen hem in gingen en zeer kritische vragen stelden. Behalve de SGP, maar die partij staat bekend om het feit dat ze niet met gestrekt been tegen de regering in gaan. Het zij hen vergeven. Toch lijkt het alsof Mark Rutte niet echt onder de indruk is geweest van gisteravond.

Hij heeft geen slapeloze nacht gehad door een motie van afkeuring, die werd gesteund door de hele oppositie behalve de SGP. "Maar het laat me ook niet koud." Hij verwijt geen van de partijen iets over wat er in het debat is gezegd.

Rutte verwacht dat de oppositiepartijen in de toekomst net als anders bereid zullen zijn samen te werken met het kabinet waar zij dat nodig vinden. Wat dat betreft heeft de discussie over de dividendmemo's geen negatieve invloed, verwacht de premier. "We zijn een land dat de traditie heeft er samen de schouders onder te zetten."

De premier denkt dat mensen willen dat het kabinet gewoon doorgaat. "We zijn een van de rijkste, welvarendste landen van de wereld. Volgens mij wil Nederland één ding. Dat de mensen hier in Den Haag dat vasthouden en verder uitbouwen."

Het is kenmerkend voor het premierschap van Rutte, hij lijkt onaantastbaar. Hij praat zich overal onderuit en gaat dan weer verder alsof er niets gebeurd is. Als je kijkt naar afgelopen jaren en wat voor fouten er zijn gemaakt en waar hij onderdeel van uitmaakt, dan is het eigenlijk ongekend dat we, als politiek en samenleving, zo mild reageren op zijn fouten. Ook de oppositie doet heel erg boos, maar uiteindelijk gaat die ook gewoon weer verder.
Hij is een sympathieke en leuke man waar veel mensen voor vallen, politiek gezien, en hem toch weer vergeven. Net als Donald Trump heeft Mark Rutte een bepaalde onverwoestbaarheid, omdat hij weet wat hij moet zeggen om weer goed over te komen. Een lachje hier, een verontschuldiging daar en basta, chapeau. Goed gedaan, we zijn weer een schande verder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten