Rusland beweert dat gifgasaanval in Syrië in scene is gezet met een 11-jarige als getuige

Geen categorieapr 26 2018, 20:00
Propaganda, het is van alle tijden en het is een veelgebruikt middel. Zij het in een dictatoriaal land, zij het in een democratie. In de chaos rondom de catastrofe in het Syrische Douma is er een ware publicitaire oorlog aan de gang. Het Westen tegen Syrië en Rusland. Het Westen heeft al een vergeldingsaanval ingezet, maar Rusland heeft nu een 11-jarige getuige ingezet.

Met een speciaal vliegtuig van de Russische luchtmacht landden de Syrische getuigen vanmorgen op Schiphol. Onder hen de 11-jarige Hassan Diab, die al eerder in een reportage van de Russische tv-zender Vesti News verklaarde dat de aanval in scene zou zijn gezet door mensenrechtenorganisatie De Witte Helmen. ,,Mensen riepen op straat: ga naar het ziekenhuis. Toen we daar aankwamen, begon iemand water over me te gieten'', vertelde de jongen die zei niets te mankeren, tegen de verslaggever.

Hoe moeten we hier nu mee omgaan? De ene kant projecteert verschrikkelijke beelden en 'bewijs' en de andere kant projecteert verschrikkelijke beelden en 'bewijs'? Het is een grote chaos geworden waarbij framing een centraal onderdeel is geworden van de propaganda aan beider kanten.
Ik wil niet doen alsof het iets speciaals is van deze tijd, maar deze digitale en mobiele tijd zorgt er wel voor dat propaganda en desillusie veel makkelijker ingezet kan worden en ook meer mensen kan overtuigen. Chaos in de realiteit is het gevolg en niemand weet echt zeker wat de waarheid is of niet. Schandalig.
https://twitter.com/rboere/status/989540999725805570
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten