Veldhuijzen van Zanten overleeft motie van afkeuring

Geen categorienov 09 2011, 13:34
Links blijft het proberen.
Helaas voor links werd de motie niet gesteund door een meerderheid. En dus mag staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten gewoon doorwerken.

Ditmaal was het Esmé Wiegman van de ChristenUnie die de motie indiende tegen de bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb). Oppositiepartijen PvdA, SP, D66, GroenLinks en de Partij voor de Dieren stemden voor de motie.

Met andere woorden, gans links stemde ervoor. Het gaat dus, zoals altijd, om politieke spelletjes.
Van Zantens grootste probleem, aldus het NRC Handelsblad? Ze is te lief. Ja, echt waar:

“In een weifelend optreden zei Veldhuijzen van Zanten vanmorgen; ‘dit zijn heel moeilijke maatregelen om te verdedigen’. Ze wíl wel tegemoet komen aan de bezwaren van de oppositie, maar ze kan het niet. Dat zeggen CDA’ers tegenwoordig wel vaker. Veldhuijzen van Zanten zei zelfs dat het haar speet. Dat heeft iets zwaks. Er spreekt weinig overtuiging uit. Als ze zich harder zou opstellen als heelmeester, dan zou ze waarschijnlijk minder vaak in de problemen komen in de Tweede Kamer.”

Hier moet ze dus maar per direct van leren. Niet te lief zijn, maak je niet druk over de vraag of men je aardig vindt of niet. Doe gewoon wat je wilt en moet doen, en laat kamerleden maar steen en been klagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten