Nederlandse terrorist 'gemarteld' in Pakistan

Geen categorienov 09 2011, 15:34
Och gossie, wat sneu zeg.
De Nederlandse terrorist Sabir K. zegt dat hij, na gevangen te zijn door de Pakistaanse autoriteiten, regelmatig gemarteld is.
En dat met medeweten van de Amerikaanse en Nederlandse inlichtingendiensten.
K. zit nu vast in Rotterdam, en dan wel op de zogenaamde terroristenafdeling; wat mij een prima plek lijkt voor een, daar komt 'ie dan: terrorist.

Voordat hij naar Nederland kwam, zat K. acht maanden vast in Pakistan op meerdere geheime locaties. Hij zegt dat de Pakistaanse geheime dienst hem bij verhoren sloeg en dat hij schijnexecuties moest ondergaan. Ook zou hij langdurig zijn geboeid in ongemakkelijke houdingen met een zak over zijn hoofd en zouden hij en zijn familie zijn bedreigd.

Joh, ongelooflijk erg zeg. Natuurlijk is het allerminst de verantwoordelijkheid van de Nederlandse overheid; het gaat immers om Pakistaanse verhoorders. Daarnaast vind ik het vrij opmerkelijk dat een wannabe terrorist klaagt over de wijze waarop hij behandeld is; we weten immers hoe terroristen gevangenen behandelen. Daniel Pearl, anyone?
K. wordt ervan verdacht tegen de Amerikanen gevochten te hebben in Afghanistan. Met andere woorden, hij is een bondgenoot van de Taliban en Al Qaeda; organisaties die god-weet-hoeveel-mensen-hebben-vermoord.
Maar dan wel je beklag doen als je even aangepakt wordt.
Tja.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten