Knipsel3

Marokkanen gaan los! Vechtpartij Scheveningen (video) en 30 man op de vuist in zwembad

Geen categoriejul 26 2019, 18:00
Het is bloedheet in Nederland, dus gaat iedereen naar het zwembad of het strand. Kwestie van tijd dus voor de pleuris uitbreekt, want bepaalde Nederlanders met een migratieachtergrond worden agressief van water!
Vaste formule
Zo langzamerhand begint men in Nederland toch een patroon te herkennen in de berichtgeving over vechtpartijen, die volgens een aardig vaste formule loopt: 'grote groep + zwembad = trammelant met Marokkanen'. Vervolgens lees je het artikel (het zal toch niet?) en zie je in eerste instantie niets staan (misschien dit keer gewoon autochtonen?), maar wie even verder zoekt merkt het dan al snel: wéér Marokkanen. Zo was het gisteren twee keer rond dezelfde tijd raak én is het vandaag ook weer hommeles. Al is de Noordzee natuurlijk geen zwembad.
Zuid-Holland
Gisteren was het rond 17:30 uur raak in Hillegom. Daar ging 30 man met elkaar op de vuist en is een 16-jarige aangehouden wegens mishandeling. Het artikel zegt niets over Marokkanen maar sluit af met vier artikelen over het zwembad in Hillegom of vergelijkbare situaties (1, 2, 3, 4).
Gelderland
Rond diezelfde tijd gaat het los in Eibergen, in de Achterhoek. Dit incident is meer een voetnoot in het Telegraaf-artikel maar Tubantia weet de boel beter te duiden én, omdat we bezig zijn de formule te testen, aan te geven dat het om allochtonen gaat.
In dit geval werd een 13-jarige jongen vol in z'n gezicht geschopt en is een 14-jarige aangehouden:

"Zijn tanden lagen door de trap bijna allemaal achter in z’n keel.”

De zwembadmanager snapt er helemaal niets van en zegt:

"Het zijn gewoon abonnementhouders. Misschien zijn de gemoederen door de extreme warmte oververhit geraakt. En is het toch de hitte geweest. Het gaat hier om jonge jongens van 13 of 14 jaar. Ik snap er niets van, maar dit kan echt niet!”

Ja precies ja, de hitte...
[embed]https://twitter.com/i/status/1154706080687112192[/embed]
We zien een groep Marokkaanse knaapjes met z'n vijven op één jongen inslaan en schoppen. Uit het 'publiek' komt een man tussen de jongen en de groep in staan, die binnen de kortste keren óók tikken meekrijgt. Hij blijft echter overeind en begint de tegenaanval. Het eerste slachtoffer en de man raken uit elkaar gedreven en creëren zo twee mini-vechtpartijen!
Na een korte tweede ronde worden ze allemaal uit elkaar gedreven. Er ontstaat wat onduidelijkheid over wie nou precies dader was en wie probeerde te helpen, maar de lucht lijkt geklaard. Over de aanleiding is niets bekend. Moet vast de hitte zijn geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten