Massaal Palestijns protest op 'geboortedag' van Israël zorgt weer voor doden en honderden gewonden

Massaal Palestijns protest op 'geboortedag' van Israël zorgt weer voor doden en honderden gewonden

Dit hadden we natuurlijk aan kunnen zien komen, maar vandaag is er een massaal protest geïnitieerd door de Palestijnen in de Gazastrook. Honderden staan binnen vijftig meter van de grens met Israël en er worden waarschuwingsschoten afgevuurd, in benen geschoten en er zijn zelfs een aantal doden gevallen.

Het Israëlische leger heeft vanochtend folders gedropt in de Gazastrook met waarschuwingen om niet in de buurt te komen van de grens. Israël waarschuwt Palestijnen zich "niet te laten gebruiken door terreurorganisatie Hamas". Op verschillende plekken zijn al autobanden in brand gestoken door Palestijnen. Er zijn ook berichten dat Israëlische drones bergen met autobanden in brand hebben gezet; de afgelopen weken gebruikten betogers brandende autobanden om het Israëlische leger het zicht te ontnemen. Door ze preventief in brand te steken, wil Israël vermoedelijk voorkomen dat dat bij de grens gebeurt.

?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fnos.nl%2Fartikel%2F2231757-massaal-palestijns-protest-bij-grens-gaza-israel-7-doden-en-500-gewonden.html&tfw_site=NOS

Het mag niet baten, want het vuur wordt vergroot door het feit dat de ambassade van de Verenigde Staten ook verhuist naar Jeruzalem en dat heeft ook veel commotie veroorzaakt. Het is olie op het vuur van de Palestijnen. Ik denk dat de komende jaren niet veel goeds gaan opleveren voor het Israël-Palestina conflict. Vooral aan de Palestijnse kant wordt het volk opgehitst door Hamas en andere anti-Israël organisaties. Een vredige oplossing lijkt daardoor nog ver weg te liggen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer