Massamoordenaar Texas was een ranzige rechtsextremist, schutter Dayton was socialistische satanist

Geen categorieaug 05 2019, 8:00
Het geweld komt letterlijk van twee kanten. En dat is bijzonder eng.
Enkele dagen geleden werd bekend dat de FBI zich ernstig zorgen maakt over de toename van rechtsextremisme in Amerika. Met name online vinden gekkies elkaar... waarna ze elkaar steeds verder door radicaliseren. Het gevolg is, vreest de FBI, geweld.
Vreselijk genoeg werden die angsten gisteren al bevestigd toen een rechtsextremist een massamoord pleegde in El Paso, Texas. De 21-jarige psychopaat Patrick Wood Crusius publiceerde voor zijn aanslag een rant online waarin hij feitelijk zijn zieke ideologie uiteen zet. Het is eerst en vooral een grote aanval tegen immigranten. Daarnaast maakte hij zich ook druk om "overbevolking" en "de natuur" (zoals klimaatverandering). Hij was anti-Democraten en schreef dat Hispanics ervoor zouden zorgen dat Texas uiteindelijke en Democratische staat zou worden, waar hij zich zorgen over maakte. Ook liet hij weten de dader van de aanslag in Christchurch, Nieuw-Zeeland, te steunen.
Met andere woorden, Crusius was echt een rechtsextremist. Een racistische, radicale gek. En nu dus ook nog eens een massamoordenaar.
De schutter in Dayton, Ohio, had een andere ideologie. Connor Betts noemde zichzelf links, was een satanist, en een supporter van Elizabeth Warren, één van de Democratische kandidaten voor president.
https://twitter.com/guypbenson/status/1158144033774022656
Betts wond zich in tweets op over Donald Trump en diens strenge immigratiebeleid, en riep Amerikanen tijdens verkiezingen op om "blauw te stemmen.' Wat natuurlijk betekent: voor Democraten.

“#2016ElectionIn3Words This is bad,” he wrote on Nov. 8, 2016 (he did follow Trump’s page). “You can’t kill 50+ people and injure 600(!) In 10 minutes with cigarettes my dude,” he wrote in 2017. In response to a Buzzfeed story that read, “Virginia has declared a state of emergency in anticipation of the ‘Unite the Right’ rally anniversary in Charlottesville this weekend,” he wrote: “Kill every fascist.”

Met andere woorden: we hebben hier te maken met twee radicale gekken. Eén een linkse mafketel, één een rechtsextremist. In beide gevallen gaat het ook om jonge mannen die overduidelijk geïsoleerd waren in het echte leven, en vooral online bezig waren.
Je wordt er doodziek van. De zoveelste schietpartij, en nu van twee kanten. Waar eindigt dit?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten