Matthijsen: Real en Barca krijgen het lastig met ons

Geen categorieaug 04 2011, 11:23
Heeft Spanje een nieuwe topclub?
Het zou zomaar kunnen. Malaga heeft de afgelopen weken namelijk de ene na de andere goede speler binnen gehaald. Denk maar aan Joris Matthijsen en Ruud van Nistelrooij.
Die eerst zegt nu dat zijn nieuwe club de concurrentie hoopt aan te kunnen gaan met Real Madrid en zelfs, jawel, met Barcelona:

'Tot nu toe bevalt het heel goed', zei Mathijsen vanavond tegen Eredivisie Live. 'Het past perfect bij mij. Ik ben nog ambitieus. Ik ben 31 jaar en ik ga er twee of drie jaar alles aan doen Europees voetbal te halen. Qua voetbal staat de Primera Privision ook hoger aangeschreven dan de Bundesliga. We gaan het Barcelona en Real Madrid moeilijk maken.'

Het zou natuurlijk fantastisch zijn voor het Spaanse voetbal als dit klopt: hoe spannender de Primeria Division is, hoe beter. Op termijn hebben ook Real and Barca daar profijt van; het dwingt hen nóg beter te worden (wat in het geval van die laatste heel wat zegt).
Ondertussen zullen tegenstanders van kapitalisme in de voetballerij wel weer zeuren dat Malaga alleen maar met geld smijt en dat vroeger alles anders was. Het zal wel; we leven niet meer in de jaren 60 van de vorige eeuw, maar in 2011. De wereld, en dus ook het voetbal, is veranderd. Deal with it.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten