Maurice de Hond: Besluit avondklok is gebaseerd op misleidende grafieken en onwaarschijnlijke voorspellingen

Maurice de Hond: Besluit avondklok is gebaseerd op misleidende grafieken en onwaarschijnlijke voorspellingen

Marcel Crok. Bron: De Vijfde Macht / YouTube (Creative Commons).

Twee misleidende grafieken waardoor we een avondklok gaan krijgen.

Ernst Kuipers liet dinsdagavond bij OP1 een grafiek zien met een schatting van IC-bezetting half maart van 1700 bedden die kant noch wal raakte. Met twee knoeperts van fouten drukte hij via de media weer op de paniekknop, zodat de druk gemaximaliseerd werd op regering en politiek voor een avondklok. Maar ook de presentatie van Van Dissel aan de Kamer liet een zeer onwaarschijnlijke voorspelling zien. Ook de situatie in Engeland en Ierland werd onjuist gerepresenteerd.

Met die kwaliteit van informatievoorziening is het onverantwoord zulke grote beslissingen te nemen als een avondklok. Met alles wat we nu aan informatie hebben en weten is het risico dat we overvallen worden door een zeer sterke stijging van de zorgvraag uitermate klein.

Hopelijk neemt de Tweede Kamer deze informatie mee bij hun beslissingsproces.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties