Steenrijke linkse cabaretier Claudia de Breij leed énorm onder Trump: 'Opluchting dat 'ie weg is!'

Steenrijke linkse cabaretier Claudia de Breij leed énorm onder Trump: 'Opluchting dat 'ie weg is!'

Claudia de Breij tijdens een festival. Bron: Paul J.H. Groeneveld / Wikimedia Commons.

Cabaretier Claudia de Breij is hartstikke blij. Want Donald Trump is niet langer president van Amerika. Voor haar is dat een enorme "opluchting." Want man, man, man, wat heeft ze toch geleden onder het presidentschap van de Amerikaanse zakenman.

Het is voor links, progressief en politiek-correct Nederland echt vre-se-lijk moeilijk geweest de afgelopen vier jaar. Want Donald Trump was president van Amerika. Och och och, wat heeft links in Nederland daar toch onder geleden, zeg. Elke dag weer zagen ze zomaar tweets voorbij komen waaraan ze aanstoot namen, en soms zagen ze zelfs video's van Trump die dingen zei waar ze het niet mee eens waren.

Het was, kortom, een nachtmerrie voor ze.

Maar gelukkig is daar nu een einde aan gekomen. Ze zijn ontwaakt uit hun nachtmerrie en realiseren zich opeens dat de wereld rozenkleur en maneschijn is. Alles is roze. Kijk, zie daar, een schitterende regenboog aan de horizon!

Aldus Claudia de Breij, die iedereen 'feliciteert' met deze 'opluchting': "Oh jongens."

Je kunt je er iets bij voorstellen. Zoals Sander van Dam stelt kun je alleen maar heel blij zijn voor Claudia dat ze eindelijk een punt kan zetten achter al het leed dat Trump haar heeft aangedaan. Het kan niet anders of die afgelopen, nachtmerrie-achtige jaren moeten verschrikkelijk geweest zijn voor d'r.

Ik bedoel maar, ze kan dan wel hartstikke rijk zijn, maar Trumps beleid heeft ongetwijfeld een enorme impact gehad op haar economische leven, om maar iets te noemen. Wat zal ze geleden hebben. Maar: ze heeft volgehouden en kan nu dan eindelijk opgelucht ademhalen. GEFELICITEERD!

Gek genoeg reageert Twitterend Nederland toch enigszins cynisch op Claudias blijheid. Kijk maar:

Zo zie je maar weer dat de meeste mensen écht geen inlevingsvermogen hebben. Claudia heeft de afgelopen jaren afgezien. Dagelijks zag ze opmerkingen van de Amerikaanse president voorbijkomen waar ze het niet mee eens was. Zoiets is voor een extreemlinkse cabaretier nauwelijks vol te houden. Die lui dulden geen tegenspraak. Het niet met ze eens zijn wordt door dat soort types ervaren als een diepe persoonlijke belediging.

Nou ja, gelukkig hoeft ze zich daar geen zorgen meer over te maken. Biden heeft zich al meteen weer aangesloten bij het Klimaatakkoord van Parijs. Dat kost weliswaar duizenden en duizenden en duizenden Amerikanen hun baan, maar hé: links Néderland ‒ Claudia de Breij incluis ‒ zal er blij mee zijn!

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal… en steun De Dagelijkse Standaard met een kleine bijdrage via BackMe (een geweldig initiatief van Jan Roos).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer