Max Verstappen blijft ferm: gaat rijstijl niet aanpassen aan gezeur Hamilton en Raikkonen

Geen categorieokt 23 2016, 19:00
De 19-jarige Red Bull-coureur is niet onder de indruk van de kritiek op zijn rijstijl. Daarom zal hij niets veranderen aan de manier waarop hij racet.
Max Verstappen blijft bijzonder rustig onder alle kritiek die hij de laatste weken te verduren krijgt van zijn collega-coureurs. Zelfs nu er een regelwijziging is doorgevoerd om juist hem het lastig te maken blijft hij koel:

Max Verstappen heeft geen plannen zijn rijstijl aan te passen. De Nederlandse Formule 1-coureur zei dat in een reactie op de aanscherping van de regels door de internationale autosportbond FIA... Verstappen gaf toe dat regels moeten worden nageleefd. Maar op de vraag of hij zijn rijstijl nu aanpast, antwoordde de Red Bulll-coureur ontkennend. ,,Ik denk het niet. Het is goed om duidelijk te maken wat wel en niet verboden is. Tot nu toe mocht je naar binnen sturen tijdens het remmen. Nu dus niet. We zullen zien hoe dat uitpakt in de race."

Het blijft opvallend dat Max zich echt door niemand gek laat maken. Zijn vader Jos Verstappen staat bekend als een driftkikker, maar Max laat zich publiekelijk (in ieder geval) absoluut niet kennen. Tegelijkertijd maakt hij wél duidelijk dat voor niemand bang is. Het is dus een rust gemengd met een bijzonder zelfverzekerde houding. Zoiets zie je normaal gesproken niet bij knapen van 19 jaar. Sterker nog, je ziet het zelfs maar bijzonder weinig bij dertigers en zelfs bij veertigers.
Tijdens de Grand Prix van vandaag (de race begint om 21:00 uur Nederlandse tijd) gaan we kijken of Max zich ook tijdens de race kan inhouden en de nieuwe regel respecteert. Als hij dat doet moeten zijn collega's maar snel op zoek naar een ander excuus om te verklaren waarom hij ze zo vaak aftroeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten