Max Verstappen teleurgesteld met vierde tijd in kwalificatie: 'Hadden voor P2 kunnen vechten'

Geen categoriejul 23 2016, 21:00
Zo goed doet Max Verstappen het tegenwoordig: als hij zich als vierde kwalificeert voor een Grand Prix is dat eigenlijk een tegenvaller.
Nadat hij eerder vandaag tweede werd in de derde training op het circuit in Hongarije moest de 18-jarige Formule 1-coureur Max Verstappen vanmiddag genoegen nemen met de 4e kwalificatietijd. Dat was een minder goede prestatie dan velen hadden gehoopt: hij had misschien wel mee moeten doen voor de eerste rij, en dus voor de eerste twee startplaatsen.
Dat dit niet lukte komt door Williams-coureur Valtteri Bottas. Bottas hield Verstappen in zijn voorlaatste ronde op waardoor hij net na het vallen van de zwart-wit geblokte vlag de finishlijn passeerde. Als hij een paar seconden eerder was geweest had Max een laatste ultieme poging kunnen doen om de snelste ronde te rijden. Waarschijnlijk was hij dan zeker in de top 3 en misschien zelfs nog hoger geëindigd. Zoals Max zelf achteraf zei:

"In de eerste run van Q3 maakte ik bij het aanremmen van de eerste bocht nog een foutje. aar verder zag het er goed uit, dus ik dacht: in de tweede run komt het goed. Helaas kwam ik net te laat over de streep. Ik heb nog wel even goed doorgereden ook al hing de vlag al uit en de eerste sector was alweer een stuk beter. Maar helaas kon ik 'm dus niet afmaken. Het is wel jammer, want we hadden voor de tweede plaats kunnen vechten. Maar morgen is de race, daar krijg je de punten."

Zo is het maar net. Ja, het is een tegenvaller dat het vandaag niet lukte, maar laten we wel wezen: P4 is nog altijd een bijzonder goede startpositie. Als hij op het podium wil eindigen hoeft hij maar één andere coureur in te halen. Dat lijkt me bepaald geen onmogelijke opgave voor het Nederlandse racetalent.
En zo kijken we dus uit naar de Grand Prix van morgen. Met een beetje mazzel wordt het weer een maximaal feest!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten