Max Verstappen wordt overladen met complimenten

Geen categoriemrt 05 2016, 10:00
De Nederlandse snelheidsduivel geldt weer eens als goudhaantje. Dat belooft wat voor komend seizoen!
Niemand is momenteel meer tevreden met Max Verstappen dan zijn eigen raceploeg. Zijn eigen teambaas Franz Tost is maar wat blij dat hij het Hollandse supertalent in huis heeft gehaald. Momenteel worden de nieuwe racewagens getest, en dat gaat met name onze Max bijzonder goed af:

In vier dagen legden Verstappen en Sainz in hun nieuwe STR11-bolide met Ferrari-krachtbron gezamenlijk 602 rondjes af, ruim 2802 kilometer. Verstappen nam iets meer dan de helft (303 laps) voor zijn rekening. Met de eerste pré-seasontest meegerekend werden er in totaal 1049 rondjes gereden.

Tost meldt dan ook over hem - en schoorvoetend ook over teammaat Carlos Sainz - heel tevreden te zijn met de prestaties:

,,We hebben nog nooit zo’n hoog niveau gehaald met het team”, zei teambaas Franz Tost tevreden. ,,Onze bolide, die slechts in een paar maanden tijd is gebouwd, is beter dan verwacht. Ook qua betrouwbaarheid. Max en Carlos hebben perfect werk geleverd. Ze zijn niet eenmaal gespind en ze hebben uitstekende technische feedback geleverd over de auto en de banden. Ik kijk optimistisch vooruit naar het seizoen.”

De komende weken zullen overigens volledig in het teken staan van training. Op 20 maart begin officieel het nieuwe Formule 1-seizoen, en Max Verstappen moet klaar zijn om in Australië op die dag meteen toe te kunnen slaan. Gaat hij op die dag al meteen een bijna-podiumplek of zelfs een podiumplek realiseren? Misschien, maar dan moet er wel gewerkt worden.
Zet 'm op, Max!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten