McDonalds schuift verantwoordelijkheid voor geluidsoverlast tijdens 4 mei herdenking HANDIG van zich AF

Geen categoriemei 04 2019, 19:30
Vanavond vind om 20.00 uur de 4 mei herdenking plaats en zal Nederland twee minuten stilte in acht nemen uit respect voor alle oorlogsslachtoffers waaraan op dat moment wordt gedacht. Het lijkt eenvoudig, maar soms is het een hele klus om iedereen zover te krijgen om echt even te pauzeren.
Volgens RTL Nieuws doen ondernemers 'van alles om de omgeving tot rust te krijgen'. Maar eigenlijk valt dat reuze mee en proberen sommige ondernemers juist gewoon hun omzet te maken. Wel doen ze soms wat 'extra' werk. Zo spelen diverse restaurants van McDonald's niet langer muziek af lezen we in een artikel van RTL Nieuws.
Nou ja, dat staat nog niet eens vast. De directie van McDonald's geeft slechts 'advies' en laat ieder restaurant zelf weten of de muziek uitgaat of niet. Een chaotische wijze als u het mij vraagt om zo'n belangrijke herdenking aan te vliegen. Wat sowieso al een grote stap is voor ze. Zou het burgertent lukken om twee minuten productiviteit te missen? Of zouden de aandeelhouders dan gaan morren? In ieder geval schuift de Amerikaanse fastfoodketen de verantwoordelijkheid voor het geluid dat men uit hun tent hoort komen tijdens de herdenking van zich af:

"We geven onze bedrijven het advies om 2 minuten de muziek uit te zetten. Dat is een advies en de vestigingen kunnen zelf beslissen of ze dat overnemen. In ons advies zeggen we bewust niet dat er een uitleg over die stilte bij moet."

Best ironisch dat er een enorm debat gaande is in de samenleving over 4 mei. Maar het dan vervolgens 'normaal' is dat McDonald's er weinig mee doet.
Met dergelijke losse instructies is het geen wonder dat McDonald's lawaaierig zal zijn tijdens de herdenking. Dat mag natuurlijk, maar geef dan gewoon geen antwoord op vragen vanuit de journalistiek. Alsof de burgertent met hun 'losse advies' de verantwoordelijkheid van zich kan afschuiven.
Klanten zitten er blijkbaar ook niet mee. Zo reageert de woordvoerder van de organisatie op de vraag of klanten ook gehoor gaan geven aan het advies om rustig te zijn:

"Dat weet ik niet"

Nou, waarschijnlijk niet dus... En dat is heel logisch als de juiste omstandigheden niet worden geschapen door de eigenaar van de tent. Want wie gaat nu in de McDonalds opstaan en vragen om stilte? Niemand toch? Nou, goed geprobeerd hoor Mac!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten