Schandalig! Amerikaanse farmaceut kocht artsen om, patiënten als chemicaliënhouder gebruikt

Schandalig! Amerikaanse farmaceut kocht artsen om, patiënten als chemicaliënhouder gebruikt

Een omkoopschandaal in de Verenigde Staten! Een grote farmaceut werd daar onlangs nog veroordeeld voor de omkoping van artsen en misleiding van zorgverzekeraars. Maar over patiënten jammer genoeg geen woord. De farmaceut verkocht via een (aanvankelijk) legale route een stofje dat sterker en verslavender is dan heroïne. Dat mag dus blijkbaar gewoon.

Ik wil het niet goed praten, maar dat farmaceuten stofjes verkopen die verslavend zijn is niet meer dan logisch. En de middelen werken ook erg goed natuurlijk. Ten minste, zo lang je deze middelen neemt. En als je er even mee stopt dan breekt het zweet je direct uit. Matthijs Pontier (PP) vond er het volgende van:

Blijkbaar is het in de sector ook normaal om individuele professoren en onderzoekers te betalen. Om daarmee de onderzoeksresultaten te 'framen'. Toch zijn de praktijken zeer lastig te bewijzen. In ieder geval laat het zien dat de bovenlaag waar veel geld rondgaat, een niet al te hoge moraal heeft. Het aanbieden van schijnmedicijnen en omkoping gebeurt dus gewoon. Vaak wordt onterecht het woord 'medicijn' gebruikt voor producten die niet als dusdanig kunnen worden gezien.

Het allerergste van het verhaal is niet zozeer de farmaceut die te verwachten gedrag vertoont, als wel de huisartsen die hun eed van Hippocrates hebben geschonden. Het is dan ook interessant of het Amerikaans Openbaar Ministerie de artsen nog zal vervolgen die hun patiënten van alles wijsmaakten. Het is geheel in lijn wat we eerder als schreven over de jeugdzorg en dat kinderen met chemische stofjes worden ingezaaid:

"Een samenleving waar kinderen chemische stofjes toegediend krijgen onder toeziend oog van volwassenen is ziek. Jongeren krijgen, zonder dat zij het kunnen beseffen, stofjes als methylfenidaat en dexamfetamine toegediend. Dat zijn (soortgelijke) stofjes die festivalbezoekers nemen om ‘high’ te worden."

Niet zozeer de samenleving, maar de farmaceutische industrie is in deze van het padje. Die maken artsen, verzekeraars en patiënten maar wat wijs. Farmaceuten hebben natuurlijk geen directe relatie met patiënten. Logisch dat er gekke dingen gebeuren in de driehoek patiënt-arts-farmaceut. Als we Google erbij pakken dan zien we al snel dat de term 'farmaceutische industrie' slechte zoekresultaten oplevert. Onder deze term krijgen pillendraaiers en medicijnmannen behoorlijk wat kritiek! En voor de wantoestanden als hierboven is de kritiek volledig terecht.

Vergeet echter niet dat tal van deze bedrijven ook vol zitten met hardwerkende mensen die proberen ziekten te bestrijden. Zo berichtten we kortgeleden nog over 'medicinale eieren'.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
NPO artsen Farmacie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties