Doorbraak! Genetisch gemodificeerde eieren mogelijk inzetbaar als medicijn tegen kanker!

De innovatie en technologische vooruitgang lijkt niet te stoppen. Ook nu weer een bijzondere doorbraak, die onze perceptie van medicijnen weleens kan gaan veranderen. Waar het tot op heden normaal is om pilletjes te slikken daar hebben onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh een nieuwe methode ontdekt om medicatie toe te dienen. Via gemodificeerde eieren wordt het weldra mogelijk om drie gebakken eieren te eten mét hetzelfde medicinale effect. 

Bijkomend voordeel van deze ‘natuurlijke kweekvijver voor medicijnen’ is dat de kosten ook nog eens sterk dalen! En dat is vaak een probleem in de gezondheidszorg: dure medicijnen. Maar, maak u geen zorgen: de genetisch gemodificeerde eieren zullen niet in de supermarkt worden verkocht, maar op receptbasis ingezet worden. Om tot deze gemodificeerde eieren te komen hebben onderzoekers twee menselijke eiwitten toegevoegd aan het DNA van een kip. En die kip legt vervolgens de medicinale eieren.

Het ene eiwit (IFNalpha2a) werkt tegen virussen en bepaalde vormen van kanker. Het andere (macrophage-CSF) stimuleert beschadigd weefsel te herstellen, zo meldt NU.nl. Via de gemodificeerde kip komen de eiwitten dus in het ei terecht. De dieren zelf lijken geen schadelijke effecten te ervaren: ‘die leggen eieren zoals normaal’. Als dit inderdaad waar is dan is het een enorme doorbraak waarbij een synthese van gentechnologie en de natuur ons goedkopere medicijnen kan gaan opleveren. Positief nieuws!

In tegenstelling tot eerdere succesvolle pogingen, waarbij eiwitten werden toegevoegd aan eieren of melk, is het voor het eerst dat de methode ook kosteneffectief kan worden ingezet. Ondanks alle positieve berichten duurt het echter nog een tijdje voordat we massaal aan de GMO-eieren gaan als we ziek worden, producenten moeten eerst nog een hele reeks aan experimenten uitvoeren alvorens de eieren als ‘veilig’ kunnen worden gezien en worden toegestaan door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

De laatste decennia zien we een grote groei en veel doorbraken op het gebied van deze vormen van medicatie, te weten medicinale eiwitten. Tussen 2011 en 2016 werden in de Verenigde Staten 62 nieuwe eiwit-medicijnen door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) vrijgegeven en tussen september 2016 en december 2017 werden zelfs 27 nieuwe toepassingen toegestaan.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. TD

  Tja, ik heb er geen verstand van,maar stel je voor de huisarts schrijft medicinale eieren voor,en enkele weken later wordt je ochtends kakelend of kraaiend wakker!

  1. Spaanse kok

   Quote : Tja, ik heb er geen verstand van.
   .
   Geen probleem maar laat belachelijke opmerkingen dan ook achterwege.

   1. 666

    Azijnzeiker

   2. TD

    Dat maak ik even zelf uit,lul!

   3. Arie B

    Dan snap ik überhaupt niet dat jij je Spaanse hoofd nog opentrekt. Veel succes met de rest van je leven.

  2. 666

   Stel je voor!

  3. 666

   DNA wetenschap is niet bepaald ondergedompeld in zekerheden!

 2. Blikopener

  Fantastisch en indrukwekkend nieuws! De innovaties op dit gebied volgen elkaar in hoog tempo op. Als we als mensheid er in slagen om de huidige (milieu)problematiek te overwinnen, gaan we een zonnige, welvarende en gezonde toekomst tegemoet.

  1. TD

   Blikopener :
   Welke problematiek,het gedram,de massapsychose misschien?

  2. Tante Sidonia

   Blikopener

   Je bedoelt toch niet…………..”de huidige (milieu)problematiek te overwinnen, gaan we een zonnige, welvarende en gezonde toekomst tegemoet………….”
   Daar mee volgend, de door God ( oei……Allah) gezonden, doorgedraaide waanzinnige GOEROE Yasser Klaver?
   Het oplossen van kanker redt meer levens dan het geloven in engeltjes en schone luchten!

  3. Tante Sidonia

   Blikopener

   Je bedoelt toch niet…………..”de huidige (milieu)problematiek te overwinnen, gaan we een zonnige, welvarende en gezonde toekomst tegemoet………….”
   Daar mee volgend, de door God ( oei……Allah) gezonden, doorgedraaide waanzinnige GOEROE Yasser Klaver?
   Het oplossen van kanker redt meer levens dan het geloven in engeltjes en schone luchten!

   1. Tante Sidonia

    Tante Sidonia 5 minuten ago

    Foutje
    2 x gelijke reactie!

    1. TD

     Tante Sidonia:
     Maakt toch niet uit!kan niemand missen wat je tikt,toch?

  4. Spaanse kok

   Beste blik opener.
   U heeft geheel terecht een positief geluid laten horen.
   Wordt helaas door uw mede-reageerders negatief ervaren.
   Zo jammer.

  5. TD

   Blikopener:
   Ben maar niet ongerust er is geen milieuprobleem,sommige van de azijnzeikers op het forum vinden van wel,dat komt omdat hun kinderlijke angsten zijn aangewakkerd door een wereld omvattende massapsychose!

   1. Blikopener

    TD, ik bedoel niet zozeer het klimaatprobleem, daar sta ik kritisch tegenover. Ik bedoel de enorme rotzooi die we maken door vervuiling van oceanen met plastic soep, de luchtverontreiniging, uitputting van grondstoffen, gigantische uitstoot van fijnstof, bodemverontreiniging, het kappen van oerbossen en in het algemeen de botte nonchalance waarmee de mensen de aarde bejegenen.

    1. TD

     Indien men GLOBAAL aktie onderneemt mbt plasticsoep,kap oerbossen,bodemverontreiniging kan er iets bereikt worden,maar het grootste gedeelte van de wereld doet niet of gedeeltelijk mee,wat wilt ons minilandje in godsnaam bewerkstelligen in deze,het is ALLEN of het wordt zinloos.
     Wat betreft fijnstof en luchtverontreiniging vind ik dat men uit overdreven ijver niet meer weet wat er mogelijk überhaupt mogelijk is en waar men wereldomvattend mee bezig is!
     Daarom het klimaatakkoord moet méér gedefinieerd worden men heeft het vizier overdreven gericht op het CO2,het is een chaotisch gebeuren!
     Iedereen roept maar wat,het is letterlijk een massapsychose!
     Het huidige klimaatakkoord moet in de prullebak!

  6. Rien Noppen

   Blikopener, je moet het zelf weten maar uitingen van optimisme en vertrouwen in de toekomst worden hier niet gewaardeerd.

   1. TD

    Rien Noppen:
    En je denkt dat ik onder indruk ben van je tekst?haha
    Je motiveert me hoogstens!

  7. Koos sssss

   Als we de milieuproblematiek oplossen op de manier van het klimaatakkoord van Parijs, met de Haagse invulling. is alle welvaart weg en is er ook geen geld meer voor (medische) innovatie.

  8. Van Havezaat

   Opgepast! Laat u niet bedonderen.
   Alles GM is niet in orde naar mijn mening.
   Het beste wat ik hierover wil kan is: handen weg van GM, geeft deze onzin geen kans.
   Wanneer er GM eieren zijn dan is de basis natuurlijk de GM KIP, begrijpt U?
   Dat GM kippenvlees zal men natuurlijk ook niet eten.

   Wat is er loos met onze kippen met hun natuurlijke gang, in het veldje lopen, wormpjes pikken en andere insekten eten met fris gras als bijlage?
   En wanneer U dan de door deze kippen natuurlijk geproduceerde eieren eet in welke vorm dan ook, bent U gezond af en … gezond erbij. Dus gezonde kippen, gezonde eieren. Laat U niet bij de neus nemen en eet ze niet.

   Ik vraag me af waarom moet al ons eten en de lucht die wij inademen zo nodig vergiftigd worden?
   Dit gaat zo al meer dan vijftig jaar.
   Merkt niemand dat het verkeerd loopt met ons, met de wereld?
   Langzaam worden we vergiftigd via ons eten en de atmosfeer die met allerhande giftige stoffen voor de mensheid besproeid wordt.
   Men noemt het Chemtrails.
   Maar als laatste adviseer ik: niet vergeten, geen GM eieren eten!

   Rusland is niet de vijand.

 3. Raveltje

  Het is te hopen dat er niet weer wat anders achterweg komt
  wat met zoiets ook vaak gebeurd.

 4. Westerling

  Niet geschikt voor veganisten.

 5. Ries

  Welnu, nieuwe hoop. Op zich is het nieuws positief. Nu maar hopen dat de modificatietechniek niet bij de pharmacie komt te liggen, want dan kost zo’n eitje al gauw enkele duizenden euro’s.

  1. struisvogelpolitiek

   Dan hebben zij zo waar een kip die gouden eieren legt.

 6. Koos sssss

  Mooi werk. Nou nog genetisch gemanipuleerd bier uitvinden, waarmee we een Alzheimer kunnen wegdrinken.

  1. TD

   Koos sssss :
   ++++Amstel strong

 7. Michael

  Ik snap de euforie niet. Zijn dit niet de extreem linkse academische elite die compleet los staan van de werkelijkheid en waarvan geen enkel onderzoek te vertrouwen is?

  Of gaat dat alleen op als resultaten niet in het straatje van populistische rechts vallen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.