Bam! Trump pakt socialistische dictator Venezuela eindelijk hard aan

Geen categoriejan 29 2019, 8:00
Tijd om ervoor te zorgen dat Maduro verdwijnt.
Toen Maduro Chavez opvolgde als socialistische president van Venezuela vreesde iedereen dat hij het wanbeleid van zijn voorganger zou voortzetten. Nou, die angst werd bewaarheid. Meneer gedroeg zich vanaf dag één als een socialistische dictator pur sang, en leek obsessief bezig de economie van zijn land kapot te maken. Dat lukte hem dan ook zonder meer: het werd zelfs lastig voor gewone burgers om voedsel te kopen.
Nu de Venezolaanse oppositie eindelijk in actie is gekomen tegen Maduro ziet Trump zijn kans blijkbaar schoon. Ook hij heeft genoeg van deze wannabe Fidel Castro... en heeft besloten om de economie van Venezuela het laatste zetje over de afgrond te geven.

The United States on Monday sanctioned Venezuela's state-owned oil company, bringing to bear the most significant financial pressure so far on Venezuela's embattled President Nicolas Maduro.

Treasury Secretary Steve Mnuchin and national security adviser John Bolton announced the sanctions against Petroleos de Venezuela, S.A. -- the parent company of the US-based Citgo oil company -- on Monday afternoon from the White House briefing room. The measure blocks about $7 billion in assets and would result in more than $11 billion in lost assets over the next year, Bolton said.

Voor een ontwikkeld, welvarend land is dat natuurlijk best te overkomen, 11 miljard. Helaas voor Maduro loopt zijn regering (en economie) op haar laatste benen. Alles wat nodig lijkt te zijn om hem uit de macht te duwen -- voor eens en altijd -- is een heel klein laatste zetje. Nou, dit is relatief gezien best een ferme duw.
En dat is niet alles. Uit notities die Bolton gisteren met zich meedroeg blijkt dat Trump mogelijk overweegt om 5.000 troepen naar Venezuela te sturen. Dit alles om de oppositie te beschermen tegen de maniak Maduro:
https://twitter.com/RaoKomar747/status/1090005450492465152
Hilarisch genoeg zie je in die tweet ook dat politiekcorrect links meteen stelling neemt tegen iedere mogelijke Amerikaanse inmenging. Laten we niet vergeten: als puntje bij paaltje komt is Maduro één van hen. Zo zie je maar weer dat links er absoluut geen moeite mee heeft om hele bevolkingen in de wanhoop te storten.
Afijn. Gelukkig denkt Trump daar anders over en komt hij dus in actie. Zoals Bart Schut zegt op Twitter:
https://twitter.com/bpschut/status/1090014818495578112
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten